Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fakeaway

Marketing

sunday in shanghai

Sto raditi nedjeljom u gradu, koji ipak spava i miran zna biti do jutarnjih nedjeljnih sati, kada te probudi busenje zida i skidanje zbuke u susjednom stanu,, zanimljivo ovdje ne postoji neradni dan, svaki dan je ponedjeljak. No posto sam ovdje vec neko vrijeme( godina i po) navikao sam se na razlicita iznenadenja, pa tako i rano jutarnje busenje i buku, kada sam odlucio malo se naspavati i izlezavati ..
Bilo kako bilo , kasnije sam se uputio u grad i ponio fotic sa sobom, no niti jednu sliku nisam snimio posto zaboravim ponekad biti turist u ovom gradu. Kasnije krenem u banku a tamo na salteru velike rasprave sa sluzbenicom odvijaju se pred mojim ocima, iako nista ne razumijem jer moj kineski je na nivou pocetnika, drama je zavrsila mirenjem i rjesenjem problema. Inace banke u Shanghaju rade 7 dana u tjednu od 9h do 17h, kada bi tako bilo u domovini..
Nakon banke i speceraja uputih se naci s frendovima u gradu da odemo u shopping. Shopping u Shanghaju se moze svesti na lokalne ducane i butike s kojima se moze cijenkati oko cijene, u pravilu za strance je cijena 3 puta veca od realne..( cijenkajte se obavezno) no to nije moguce u velikim mallovima. Tamo je cijena izrazena kao drugdje i najcesce je odjeca skuplja od malih butika. Brandovi koje ja mogu kupiti ne prelaze zara i H&M style, i ove cijene su iste kao bilo gdje u svijetu.
Shopping je bio dobar i kupilo se malo poklona za poslati postom u domovinu, sto me je kostalo 200 rmb za paket od 2kg, u kunama oko 150 kn,.. moj paket ce putovati 20 dana, bas da stigne pred Bozicne blagdane...
u iscekivanju ponedjeljka.....

Post je objavljen 29.11.2009. u 12:42 sati.