Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zupapag

Marketing

TJEDNI OGLASI (1. NEDJELJA DOŠAŠĆA 29.11.2009.)

Image Hosted by ImageShack.us



Danas je prva nedjelja došašća.

Sutra, u ponedjeljak je sv. Andrija apostol.

U četvrtak je sv. Franjo Ksaverski.

U nedjelju je sv. Nikola. Sv. Misa u Gorici je u 9.00, a u Šimunima je u 12.00.

Sv. Mise kroz tjedan i u nedjelju, kao i ostale župne aktivnosti, su po rasporedu.


NAPOMENE

U srijedu počinje župna tribina u 19.00. ovaj advent govorit ćemo o sv. Misi i svećeništvu budući da su te dvije stvarnosti usko povezane.

Slijedeća nedjelja je druga nedjelja došašća.


Kratka priča:

Grupa ljudi zalutala je u katakombama i nikako nisu uspijevali pronaći izlaz. Počeo ih je hvatati strah, jer im se baklja polako gasila. Kako će ikada više izići ako ostanu bez svjetla? Kako će se kretati u potpunom mraku? Što ako padnu i ozlijede se? I tko zna kakva se sve stvorenja kriju u ovoj tami?
Što se više baklja gasila, strah je rastao i postajao nepodnošljiv. Mrak ih je doslovce počeo gušiti. Naposlijetku dogodilo se neizbježno. Zadnji titraji plamena su nestali i prekrila ih je tama. Ukočeni od straha i suočeni sa svojim najcrnjim mislima stajali su jedno vrijeme. No, nakon nekog vremena, kada su im se oči priviknule na tamu, u daljini su ugledali vrlo slab tračak svjetlosti. Isprva nisu mogli vjerovati, no, obzirom da su svi vidjeli isto, odlučili su oprezno krenuti u tom smjeru. Nakon nekog vremena postalo je jasno da se približavaju izvoru svjetlosti. Ohrabreni, nastavili su dalje i ubrzo pronašli izvor svjetla. Bilo je to sunce, koje je ulazilo kroz jedan otvor, dovoljno velik da kroz njega izađu.
Nakon što su izišli i izgrlili se od sreće, jedan od njih reče: „Znate li da vjerojatno nikad ne bismo pronašli ovaj izlaz da nismo ostali bez svjetla?“

Post je objavljen 28.11.2009. u 19:59 sati.