Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/osjetisezlocesto

Marketing

ČOVJEK JE ČOVJEKU VUK

Imate li vi kad kad osjećaj da ste potpuno sami, u svemiru paralelnim sa ostalim svijetom, ali da jednostavno niste tamo? Nekako to ne uspjevam sročiti.

Usamljenost se mora prigrliti, ne smijemo se koprcati u njoj. Dalek je put do tog osjećaja. Usamljenost koju volimo. Hm... zvuči pomalo apsurdno, zar ne? Usamljenost bi trebala biti krhka, nježna, nestabilna, a iz samog izraza možemo izlučiti snagu, moć i veliko samopouzdanje. Dalek je put do toga mjesta.

Prije bih legla u krevet, a kosa bi mi se raspršila po jastučnici. Zaklopila bih oči. Samo na tren i osjetila kako nešto jako i vruće se grči u meni i želi izbit van. Da bih sljedećeg trenutka sa lica brisala sol i vodu kao rezultat prodora. Nisam znala od što je to i od kuda dolazi, ali sam imala osjećaj da je tamo oduvijek ukorjenjeno i skuplja vanjske utjecaje da bi jednom samo eksplodirao. Odjednom. Bez najave ili upozorenja bilokakve vrste.

Više nije tako. Davno sam odbacila glupe navike iz svog života i počela razmišljati 'izvan kutije', a onda opet gledam sve svoje kolege. Zarobljene u normama i pravilima iz straha da ne budu prihvaćeni. Put do slave i društvenog priznanja grabe uvredama, bore se znojem i krvlju za blaženi društveni status, društveno priznanje. I kamo dalje. Kada ga dostignete recite me kolege, kamo dalje? Jer jedini put kamo možete ići je ravno u ništavilo, nihil.

Biti sam i sretan nije osjećaj, nije faza, nije raspoloženje. Biti sretan je način života, samoća samo naiđe ponekad.

Image Hosted by ImageShack.us


"...ljubav je možda u suštini samo zahvalnost za zadovoljstvo."

"U ženskoj je prirodi da nemogućnost dokazuju mogućnostima i da činjenice pobijaju predosjećajima."

"Zar vam to nisam rekla prekjučer? Ja nisam sretna. Najteži su zlatni lanci."

"Znate li vi čime ljudi krče sebi put? Bljeskom genija ili vještom pokvarenošću. U ljudsko mnoštvo treba ili uletjeti kao lopovsko zrno, ili se uvući kao kuga. Poštenjem se ništa ne postiže."

Honore de Balizac


femme_fatale

Post je objavljen 28.11.2009. u 19:12 sati.