Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Jedna prijava za širenje mržnje na facebooku


Prije gotovo mjesec dana (31. listopada), na adresu policija@mup.hr, bio sam poslao slijedeću prijavu:

Poštovani,

Koliko ja razumijem zakone, slijedeća grupa na facebooku krši hrvatski zakon:

PODRŽIMO PODIZANJE SPOMENIKA ANTI PAVELIĆU U ZAGREBU / PRVA GRUPA JE IMALA PRIKO 3000 ČLANOVA PA SU NAN JE IZBRISALI - AJMO IZ INATA SKUPIT 3000 U 3 DANA (do 2. 11.) .

http://www.facebook.com/group.php?gid=176971902504

Posebo, to se odnosi i na niz poruka koje se na grupi mogu vidjeti. Slijedeća poruka sadrži direktnu prijetnju smrću predsjedniku Stjepanu Mesiću:

SMRT MAJMUNU PEDERSKON PEDOFILSKOJ MESIĆU RETARDORANOJ TRIBAMO POD HINO POKOKAT TOG MAJMUNSKOG PEDOFILA NAJVEĆEG ZLOĆINCA KO JE ZA NEK SE JAVI MENI ODMA SADA ODMA ŠTA BRŽE TO BOLJE , SAD JE VEĆI GUŠT KOKNIT BUDALU ZA VRIME NAVODNOG POKRADENOG RETARDIRANOG MANDATA DO PREESVETOG 23.02.2010. !!

Tu je poruku ostavio Roko Ramljak, profil na facebooku:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000034521913&ref=mfNik Titanik

Danas sam dobio slijedeći odgovor:

Poštovani,

Vezano za Vaš e-mail obavještavamo Vas da smo isti proslijedili u rad nadležnom Odjelu koji će izvršiti sve potrebne provjere te poduzeti zakonom propisane mjere i radnje u slučaju utvrđivanja elemenata kaznenog ili prekršajnog djela.

Ovom prilikom zahvaljujemo na suradnji i ukazanom povjerenju.

S poštovanjem,

Odjel za odnose s javnošću Ravnateljstva policije


Mogli su odgovoriti i za manje od mjesec dana, ali ajd dobro. U međuvremenu, kako se lako možete uvjeriti, navedena facebook grupa je nestala, valjda izbrisana zbog neprimjerenog sadržaja, o čemu je facebook naravno izvješten od stotiana ljudi. Naravno, uvijek postoje i otvaraju se slične.

Post je objavljen 27.11.2009. u 23:51 sati.