Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Moj rođak Čuvalo i njegova životna nepobjedivost!

Kako je mojoj mami djevojačko prezime Čuvalo, i rodom je iz Proboja (kod Ljubuškog), kojeg su moja braća u šali, prema pjesmi svog omiljenog benda, zvali: "Break on through!", posebno me se dojmila i dirnula me i životna priča, mamina daljeg rođaka Jure Čuvala (tako se zove i moj ujak!), koji je baš ovih dana iz dalekog svijeta, stigao u njihov rodni Proboj...

Hercegovački Rocky : )

"George Louis Chuvalo (Jure Čuvalo), bivši kanadski boksač teške kategorije, jedan od najuspješnijih boksača svih vremena, nakon 39 godina posjetio je kraj svojih roditelja  Proboj pokraj Ljubuškog.

"Čuvalo je jedini borac kojeg legendarni Muhammad Ali nije uspio srušiti na pod, a boksali su 27 rundi u dvije borbe! Prvi put u Torontu 1966. godine, kad je Ali nakon 15 rundi pobijedio na bodove, te nakon šest godina. Tada je Ali u New Yorku bio bolji nakon 12 rundi, ali je za Čuvala izjavio: “On je bio najtvrđi boksač s kojim sam se ikad borio. Primao je moje najbolje udarce.”

U Hrvatsku i BiH došao je na poziv Saveza tajlandskog boksa, Muay Thai BiH, čiji će biti počasni gost na Međunarodnom kupu tajlandskog boksa u petak u Ljubuškom.

Tom prigodom održat će i predavanje o štetnosti droge.
 Tri moja sina i žena umrli su zbog problema s drogom. Zato sam osnovao organizaciju za borbu protiv droge koja djeluje preventivno. Razgovaramo s mladima, te po kaznionicama s ljudima koji su već imali problema s drogom."

Boksom se prestao baviti 1979. godine, a poslije je uvršten u kanadsku “Kuću slavnih”. Prije 11 godina, zbog humanitarnog rada i borbe protiv droge dobio je “Orden Kanade”, najveće priznanje te zemlje."

A meni sad nekako jasnije otkuda nam ti borbeni, snažni, nepobjedivi, a i humanitarni geni...

Nadam se da će biti prigode da i osobno upoznam ovog krasnog i snažnog Čovjeka i rođaka - Čuvala.

Image Hosted by ImageShack.us
Svi mi s ove fotke nosimo bar malo Čuvalove krvi...(za Sve svete s rodbinom, pri obilasku groba naših (pra)djeda i (pra) bake Čuvalo...)

Post je objavljen 27.11.2009. u 20:11 sati.