Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Imamo 3 viceprvaka svijeta

Koji dan, dan za pamćenje. Viceprvaci svijeta postali su Marko Deša, Boris Mišković i Pero Gazilj.

E, jebi ga kada ovakvu vijest objaviš odmah u uvodu, tko će čitati ostatak posta, ali ipak - tri viceprvaka su tri viceprvaka.

Ali, krenimo redom, evo kako su tekle današnje borbe:

MARKO DEŠA - Maksym Dzhurayvev (UKR) - (semi contact, -89 kg)
Od samoga početka Marko je držao situaciju pod kontrolom. Održavao je u prvoj i drugoj rundi razliku od pet šest bodova, da bi odmah početkom treće runde s nekoliko udaraca u glavu napravio razliku od 10 bodova i meč je prekinut. Marko Deša pobijedio je u ovoj četvrtfinalnoj borbi rezultatom 17: 7, osvojio brončanu medalju i plasirao su u polufinale. Večeras ima borbu sa Zoltanom Dancesom iz Mađarske koji je u četvrtfinalu sa 16:13 pobijedio Slovenca Primoža Bračića..

MARKO DEŠA - Zoltan Dances (HUN)
Očekivao se vrlo težak meč. Ipak je Zoltan Danczo 7 puta bio svjetski prvak u light contactu. Međutim, Marko je cijelu borbu održavao blagu prednost koja je dolazila i do 4 - 5 bodova razlike. U trećoj rundi Zoltan daje sve napore, bodovno se približava, izjednačuje, Marko ponovno stvara prednost jednog boda. Pred sam kraj meča, pri rezultatu od 15:14 za Marka, kod 2,2 sekunde do kraja, suci odlučuju zbog prvog izlaska Marku dati negativan bod. Dugo se vijećalo, na kraju je pozvan sam predsjednik svjetske federacije g. Ennio Falsoni koji je jednostavno rekao - to nije u pravilima, nema minus boda. Zadnje dvije sekunde bio je obostrani napad, bez bodova i borba završava rezultatom 15:14. Marko Deša je pobijedio u ovoj četvrtfinalnoj borbi, osvioji srebrnu medalju i plasirao se u sutrašnje finale gdje će se susresti s Britancem Drew Neilom.

PERO GAZILJ - Mark Deacon (GBR) - (semi contact, -94 kg)
Pero Gazilj, kao aktualni svjetski prvak nije dozvolio da ga Britanac iznenadi. Tijekom cijelog četvrtfinalnog meča održavao je sigurnu bodovnu razliku, mada nije tako često kako smo očekivali koristio svoje "ubojito oružje" - high kickove u protivnikovu glavu. Rezultatom 18:12 Pero Gazilj je pobijedio, osvjio brončanu medalju i plasirao se u polufinale gdje se večeras susreće s Amerikancem Michaelom Simmonsom koji je u četvrtfinalu s 20:17 pobijedio Slovenca Igora Kalšeka.

PERO GAZILJ - Michael Simmons (USA)
Pero je od samoga početka ovu polufinalnu borbu držao u svojim rukama ili bolje reći nogama. Amreikanac je u više navrata pokušavao bodovno se približiti, ali bezuspješno. Per, aktualni svjetski prvak, dokazao je svoju nadmoć. Rezultatom 15:13 Pero Gazilj je pobijedio ovu polufinalnu borbu, osvoji danas 3 hrvarsko srebro i plasirao se u sutrašnje finale. Sutra će se susresti s Mađarom Peterom Cikosom, koji je s rezultatom 4:3 pobijedio Njemca Renea Pereza.

BORIS MIŠKOVIĆ - Tibor Wappel (HUN) - (semi contact, +94 kg)
Boris je cijelo vrijeme borbu držao pod svojom kontrolom. Stalna bodovna razlika do početka treće runde, kada Boris radi nekoliko bodova za redom, postiže bodovnu razliku od 10 bodova te se pri rezultatu od 15:10 za Borisa borba prekida. Boris Mišković ovom je pobjedom u četvrtfinalu osvojio brončanu medalju i plasirao se u polufinale gdje će se večeras susresti s Guntherom Wohlwendeom iz Lihtenštajna, a koji je u četvrtfinalu sa 16:11 pobijedio Rusa Filipa Saygina.

BORIS MIŠKOVIĆ - Gunther Wohlwende (LEI)
Ova polufinalna borba je u prvih petnaestak sekundi djelovala izjednačeno, ali Boris nije dopustio da Gunther Wohlwende preuzme inicijativu. Boris je stalnim napadima, odličnom tehnikom i brzim udarcima stalno povećavao bodovnu razliku te je na početku 3. runde bodovna razlika bila 10 kada se meč sukladno pravilima prekida. Rezultatom 16:6 pobijedio je Boris Mišković, osvojio srebrnu medalju te se plasirao u finale gdje će se susresti s Amerikancem Stephenom Kerapfom koji je u polufinalu pobijedio s 11:9 Slovenca Ranisa Smajloviča.

ANA ZNAOR - Jem Cambel (GBR) - (semi contact, -70 kg)
Ana kao da nije bila spremna za jednostavnu i prepoznatljivu tehniku Jem Cambel. Prve dvije runde imala je negativan scor od dva do tri boda, da bi do treće runde taj minus narastao na 9 bodova. Početkom treće runde Ana daje sve od sebe, postiže 9 bodova za redom i izjednačava rezultat. Izjednačenim rezultatom 26:26 završila je borba u regularno vrijeme. U dodatnoj rundi od 1 minute, obje postižu po dva boda (Britanka drugi bor doslovce u zadnjoj stotinki dodatne minute). I na kraju, odluka je pala na "zlatnom bodu" ojeg je postigla Britanka Jem Cambel. Ana Znaor je ovom izgubljenom borbom ostala na jučer osvojenom 5. mjestu.

SANJIN POL VRGOČ - Mark Capobianco (CAN) - (full contact, -71 kg)
Sanjin je od samog početka borbe zavladao ringom. Cijelo vrijeme je pravilnom izmjenom ručnih i nožnih tehnika održavao razliku od kojih pet šest bodova. Jednoglasnom odlukom sudaca Sanjin je s 3:0 pobijedio ovu borbu u četvrtfinalu, osvojio brončanu medalju i plasirao se u polufinale. Ono što je važno za reći - Sanjin Pol Vrgoč, ovom se pobjedom plasirao i na 1. Svjetske igre borilačkih sportova koje će se iduće godine održati u Pwkingu, krajem kolovoza. Sanjin je drugi Hrvat koji je ostvario vizu za Peking, nakon što je to prošlog mjeseca na Svjetskom prenstvu u low kicku ostvario Frane Radnić.

Sanjin se u sutrašnjem polufinalu susreće s Ukrajincem Nikolayem Osobskiyem, koji je s 2:1 pobijedio Kazakstanca Sayana Zhakupova.

IVAN STUPALO - Yusup Magamedbekov (RUS) - (full contact, -75 kg)
Od samoga početka držao se defanzivno. U prvoj je rundi održavao ujednačene bodove, dok Rus preuzima inicijativu u drugoj rundi i održava i povećana bodovnu razliku do kraja meča. Jednoglasnom oslukom sudaca 0:3 pobijedio je Yusup Magamedbekov, dok je Ivan Stupalo ostao na jučer osvojenom 5. mjestu. Šteta, korak do vize za Peking.

ŽELJANA PITEŠA - Francesca Lungi (ITA) - (full contact, -56 kg)
Željana je cijelo vrijeme vladala ringom i nije dozvolila nikakva iznenađenja. Pravilan rad i brze tehnike, pogtovo nožne donijele su Željani pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca 3:0. Željana Piteša se ovom pobjedom plasirala u četvrtfinale, gdje će se sutra susresti s Norvežankom Tonje Sorlie koja je s 3:0 pobijedila Čehinju Evu Liskovu.

MARIJA MALENICA - Adriane Marksteiner (GER) - (full contact, -60 kg)
Najprije je počelo s problemom piersinga u ustima, kad je Mariju centralni sudac želio diskvalificirati. Srećom, Marija je uspjela skinuti piersing s jezika te ja započela borbu očito sva razočarana. Njemica je održavala stalnu bodovnu razliku. Na početku treće runde, opet problemi. Marija je skoro knockdown-irala Njemicu, ali je elektronika pokazala da je istekla runda i meč. Trebalo je kojih minutu da se vrati na prijašnje stanje, međutim Marija nije uspjela nadoknaditi bodovnu razliku koju je Njemica ostvarila u prve dvije runde. Borba je završila jednoglasnom odlukom sudaca 0:3. Marija Malenica je izgubila borbu u osmini finala i ostala na ždrijebom dobivenom 9. mjestu.

NIVES RADIĆ - Mariya Badulina (UKR) - (full contact, -70 kg)
Nives Radić susrela se s Ukrajinkom, baš s onom koju je u finalu Svjetskog prvenstva u lov kicku u Austriji u listopadu pobijedila. Nives je i ovaj puta bila superiorna, mada je jedan sudac imao drugačije mišljenje. Dva su suca bodovnu razliku od 7 bodova vidjela u korist Nives, dok je jedan sudac vidiosuprotno - 5 bodova razlije u korist Ukrajinke. Na kraju je Nives pobijedila odlukom sudaca 2:1, osvojila brončanu medalju i plasirala se u sutrašnje polufinale gdje će se susresti s Ruskinjom Olgom Slavinskayom.

Danas nisu imali borbe Dino Čatipović i Damir Tovarović. Dino ima sljedeću borbu u subotu, u četvrtfinalu će se susresti s Azerbejdžancem Sarkhanom Jabbarovim, kao što i Damir Tovarović ima sljedeću borbu u subotu gdje će se susresti s Poljakom Jacekom Puchaczom. Nije bilo ni timskih borbi u semi contactu. One su na rasporedu u nedjelju.

Ukupno danas je uspješan dan - pored ždrijebom dobivene brončane medalje Ane Bajić, danas su brončane medalje osvojili Marko Deša, Boris Mišković, Pero Gazilj, Sanjin Pol Vrgoč, Željana Piteša i Nives Radić, a sjaj svojih medalja povećali su Marko Deša, Boris Mišković i Pero Gazilj osvojivši srebrne medalje.

Sutra nas u finalu (za zlato) očekuju borbe Marka Deše, Borisa Miškovića i Pere Gazilja, u polufinalu borbe (za srebro) Sanjina Pol Vrgoča, Nives Radić i Ane Bajić, i u četvrtfinalu borbe (za broncu) Bojana Miškovića, Dina Čatipovića, Damira Tovarovića i Željane Piteša.


Kakav dan, dan za pamćenje. Eto, idemo dalje.





Post je objavljen 27.11.2009. u 19:59 sati.