Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Zar samo Lesar?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



U ponedjeljak sam razgovarao s Dragutinom Lesarom, jednim od rijetkih, ako ne jedinim saborskim zatupnikom, koji mi, što bi se reklo, "šmeka". Sastali smo se na kratko oko podneva na njegovu inicijativu, nakon što smo uspostavili kontakt preko njegovog bloga. Na "brzake" smo "proradili" neke teme i ja sam mu napomenuo kako sam angažiran na blogu s još jednom skupinom blogera te da na taj način pokušavamo nešto promijeniti u političkom životu Hrvatske.

Na to je on rekao (u slobodnoj interpretaciji): "Internet i blog je dobar, ali jedino da se upoznate s istomišljenicima i s njima izbistrite stavove. No on je ujedno i minus, pogotovo za političara. I sam imam blog, ali glavni posao se odvija na ulici, trgu s ljudima. Bez osobnog kontakta slabi su rezultati. Pa makar se pri tome skupilo svega dvadesetak ljudi!"

Na kraju sam mu obećao podršku u slučaju potrebe za mojim skromnim angažmanom ako će biti potreban u slučaju da se ponovo kandidirati za zastupnika. Nasmiješio se i rekao: "Da, ali tu na trgu!" i pokazao rukom na obližnji trg u centru grada.

Tada nisam još znao za njegovo angažiranje u akciji "More je kopno". O tome sam saznao tek u utorak iz lokalnog tjednika "Međimurje". Iako sâm osobno nije zainteresiran za akciju, iako se ne radi o akciji nikakve stranke (ionako je samostalni zastupnik) već o Građanskoj inicijativi, njemu nije bilo teško da podrži akciju. Koliko ja znam jedini od političara iz ovog kraja.

I to baš na onom trgu na koji mi je pokazao kada sam ga pitao za moj angažman u njegovoj kampanji.




Post je objavljen 26.11.2009. u 23:20 sati.