Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Eccoci qui!!!

Dragi naši evo nas nakon duže stanke, ali iz objektivnih razloga smo izostajali.

Kao što znate prošli put smo se oprostili, jer smo morali upaliti drugu svijeću, pa vam donosimo slike sa tog važnog događaja. Za one koji ne znaju svijeća se pali svakog osmog u mjesecu i sa dvanaestom svijećom ćemo zaključiti naš novicijat. Ovdje još možete pogledati slike sa sv. Mise koju je predvodio kardinal Berttone. Evo malo slika...





Nakon tog događaja, usljedili su dani Hrvata u Pinerolu. Bila je prava invazija Hrvata na Pinerolo u kratkom vremenu. Kad se dva ili više Hrvata susretnu u inozemstvu to ne može ostati nezamječeno. Prvo su nas 15.11. posjetili naš provincijal don Ivan Marijanović i ravnatelj Podsusedske zajednice, naš dragi don Milan Ivančević. Da ne bismo zaboravili odmah sada im zahvaljujemo na svemu što su nam donijeli, kako za okrijepiti tijelo, tako i za okrijepiti dušu. Zahvaljujemo i našem dragom don Ivanu Šibaliću - Šibi na prekrasnim majicama koje nam jako dobro služe u ove hladne dane. Evo Šibo čuli smo da postoje majice i drugih boja, pa... šala, šala. Daj Šibo baci koji komentar na blog.
Evo i ovdje malo slika...



Dan nakon toga, 16.11. posjetili su nas subrača salezijanci iz različitih dijelova Hrvatske Salezijanske Provincije. Njih petnaestorica bili su na Colle don Boscu povodom obilježavanja 150-e obljetnice naše Salezijanske Družbe. Također su nas posjetila naša subrača koja studiraju teologiju u Torinu (Goran, Danijel i Mario). Sa svima njima smo proveli ugodno posljepodne u druženju i slaveći sv.Misu sa večernjom molitvom. Nakon toga smo imali zajedničku večeru nakon koje smo malo zapjevali. Glavna pjesma večeri je bila: "Večeras je naša fešta", sa malo izmjenjenim stihovima - 'ko ne piva Salezijanac nije.
Zahvaljujemo se i našoj subraći na svemu što su nam donijeli, a prije svega na njihovom prisustvu i posjeti. Zahvaljujemo se također don Anti Stojiću, provincijalnom vikaru, koji je održao prekrasnu propovijed na tečnom talijanskom, o kojoj se danima pričalo.
Evo još malo slika da vam dočaramo atmosferu, jer kažu pametni ljudi da slika govori kao tisuću rijeći...



Prošlu subotu, 21.11., bili smo na tradicijonalnom susretu novaka i novakinja Piemonta. Vjerovali ili ne mi nismo bili jedini Hrvati. Naime u Dominikanskom novicijatu također je jedan Hrvat. Riječ je o našem dragom prijatelju fra Rosariu Mariju - Antunu Čorku, koji inače dolazi iz Dubrovnika. Dok smo ga poznavali iz Splita, bio je Antun, međutim kao što vidite u Italiji je uzeo redovničko ime. Cijelu smo subotu proveli u ugodnom druženju u Marijanskom svetištu u planinama, Maria Belmonte. Dan je protekao u kombinaciji veselja i molitve. Radosno smo se oprostili iščekujući novi susret u travnju.
Evo također malo slika i sa tog susreta...



Uskoro ćemo se uputiti na duhovne vježbe u Loretu, koje će održati profesor sa Salezijanskog sveučilišta u Rimu (UPS), koji predaje našoj subrači koja su tamo na studiju filozofije. Na putu za Loreto čemo posjetiti velebnu Republiku San Marino, iz koje dolazi jedan naš subrat iz novicijata - Mattia, kojeg je Juri (Ukrajinac) prozvao "Uomo di San Marino", a svi ga zovemo skračeno "uomo" (na Hrvatskom: "čovjek").


Do sljedečeg susreta srdačno Vas pozdravljamo i još jednom Vam poručujemo kako ste svi u našim molitvama.


Post je objavljen 26.11.2009. u 21:14 sati.