Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Juve loše, Milan spasile stative i prečke. Fiorentina jedina matematički prošla u drugu fazu CL

U utorak te sinoć odigrane su utakmice pretposljednjeg 5. kola prve faze u Ligi Prvaka. Od 4 talijanske ekipe samo je Fiorentina zasada matematički izborila prolaz u daljnje natjecanje, dok Inter, Juventus i Milan svoju meč-loptu imaju u posljednjem kolu.

Juventus je sinoć izgubio u Bordeauxu te tako vratio Bayern Munchen u igru za plasman u drugu fazu. U posljednjem kolu Juventusu gostuje upravo Bayern, te će "bianconerima" biti dovoljan i remi kako bi kao drugoplasirani na tablici prošli dalje. Bavarcima za daljnji plasman igra dakle samo pobjeda. Jutro nakon poraza oglasio se Brazilac Diego koji se preko novina poslao indirektnu poruku svome treneru Ciru Ferrari rekavši : "Očito nešto ne funkcionira u našoj ekipi. Ovaj poraz nam nije trebao. Mislim da ćemo morati više pažnje posvetiti fizičkoj spremi. Dodatnu mrlju na sinoćnje loše izdanje Juventusa bacili su navijači "bianconera", koji su opet vrijeđali tamnoputog igrača Intera Maria Balotellija sa sloganom : "Un negro non puo essere italiano", ili u prijevodu "jedan crnac ne može biti talijan". Juventus vrlo izgledno sada očekuje kazna zbog rasističkih povika od strane njegovih navijača.

Milan je uz dosta sreće sinoć izvukao neriješen ishod na svome terenu protiv Olimpic Marseillea. Francuzi su imali puno zrelije šanse, te pogođene stative i prečke gola Dide. Da bi bio siguran u daljnji prolaz Milan u posljednjem kolu mora pobjediti Zuricha u gostima, od kojeg je u 1. kolu usred Milana izgubio. Milan može i porazom, ili remijem obezbjediti daljni plasman u slučaju da Real Madrid pobjedi, ili remizira u Marseilleu.

Inter svojim porazom u Barceloni nije si u velikoj mjeri zakomplicirao situaciju, jer u posljednjem kolu kada na stadion "Giuseppe Meazza" dolazi Rubin iz Kazana mora ići na pobjedu. "Nerazzurrima" će odgovarati i remi od 0 : 0 zbog boljeg međusobnog omjera ( u Rusiji je bilo 1 : 1 ), kao i svaka pobjeda, uz pretpostavku da Barcelona neće izgubiti u Kijevu od Dinama. No, Massimo Moratti, predsjednik Intera nije zadovoljan ovakvim odvijanjem stvari, te je rekao da neće više oprostiti Mournhu nijedan sličan kiks, ako se i može kiksom nazvati poraz na Nou Campu od Barcelone.

Fiorentini su prije početka prve faze Lige Prvaka davali možda i najmanje šansi, barem na kladionicama za prolaz u daljnje natjecanje, no igrači Cesare Prandellija su nadmašili sami sebe, te sada samo žele ovjeriti na gostovanju kod Liverpoola, koji je već ispao, 1. mjesto u svojoj grupi. Direktor "viola" Pantaleo Corvino je jučer izjavio da želi za naredne suparnike nekoga od Chelseaja, Real Madrida ili Barcelone.

Sve u svemu, sve talijanske ekipe imaju vrlo realne šanse da se pridruže Fiorentini u drugoj fazi Lige Prvaka, te o svojoj sudbini u njoj odlučuju sami.



Post je objavljen 26.11.2009. u 09:59 sati.