Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

Veoma koristan post

Ponekad svi mi koji pristupamo Internetu i posjedujemo mail adresu dobivamo razne mailove, no u hrpi šaljivih, bezvrijednih i nepoželjnih mailova uvijek se nađe nešto korisno. Upravo se jedan takav mail pojavio u mojem mailboxu. Kako je već na ovom blogu pisano o raznim korisnim informacijama koje možete upotrijebiti u svakodnevnom životu, tako ovaj put pišem o prvoj pomoći i hitnim pozivima.

Jedan se brtianski bolničar sjetio jedne veoma korisne ideje. Radi se o projektu "ICE" što bi značilo In Case of Emergency iliti po domače "U hitnim slučajevima". ICE - In Case of Emergency je program koji omogućuje liječnicima, vatrogascima i policiji identifikaciju unesrećene osobe i kontakt s najbližom rodbinom kako bi pružena pomoć bila što bolja jer bi pružatelji pomoći mogli od rodbine dobiti važne medicinske informacije. Program je koncipiran sredinom 2000-ih i promovirao ga je britanski bolničar Bob Brotchie u svibnju 2005. Tim programom potiču se ljudi da unesu u svoje mobitele hitne kontakte pod imenom "Ice". Popularnost programa se proširila diljem Europe i Australije, a počela se širiti dalje prema Sjevernoj Americi.

„ICE“ je koristan pošto medicinskom i drugom osoblju omogućava dobivanje svih dodatnih medicinskih i drugih informacija o pacijentu kako bi mu se što bolje pristupilo i uspjelo spasiti život bez posljedica. Kako medicinari objašnjavaju, u slučaju traume važno je da dođu do podataka o žrtvi u roku od "zlatnog sata" što može povećati šanse za preživljavanje.

Ovog se programa britanski bolničar sjetio pošto u više slučajeva, zbog težina ozljeda, nesvijesti i drugih poteškoća, nije od unesrećenog mogao dobiti korisne informacije kako bi mu pomogao.

Dakle, vaš je zadatak da nakon ovog posta u svoj mobitel ubacite ime „ICE“ i telefon osobe koju bi vi htjeli pozvati u slučaju da se vama nešto dogodi.

Ako želite da se više osoba kontaktira, trebate unijeti međunarodno priznati pseudonim ICE1, ICE2,.....

Ovaj potez bi vam mogao puno značiti. O programu možete čitati i na stranicama Wikipedije.

Osim ovog programa, mnogi od vas nisu upoznati i s programom Hrvatskog Crvenog križa koji je koncipirao Java program s uputama PRVE POMOĆI za sve vlasnike mobitela. Program je besplatan, a do njega možete doći:

za korisnike T-Mobilea:

- slanjem ključne riječi: PRVAPOMOC na SMS broj 2222

za korisnike VIPnet-a:

- slanjem ključne riječi: PRVAPOMOC na SMS broj 333

za korisnike Tele2:

- slanjem ključne riječi: PRVAPOMOC na SMS broj 2222

Više o Java programu i projektu možete pročitati na strancama Hrvatskog Crvenog križa.

P.S. Obratite pažnju na novi link u kućici KORISNI LINKOVI. Od sada putem bloga možete pratiti i vremensku prognozu za Vrvare i okolicu.




Post je objavljen 25.11.2009. u 22:49 sati.