Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbbklc

Marketing

Dan d u Karlovcu

Photobucket

BIJELO

U nedjelju ujutro svanuo je divan dan. U biti svanuo je DAN d u Karlovcu. Pogledavši prema suncu koje se već zavuklo kroz prozore u sobu, i u njegovoj sredini primjetio sam malo slovo d. Malo slovo d koje je nama navijačima svetinje, najveće slovo na svijetu. Sretan kao malo dijete kad striček kupi lizu,zbog toga kaj moj Dinamo danas dolazi u moj/svoj grad poljubio sam dragu i sina i odjurio naći se s ekipom.
Oni, vrijedni kako već jesu, našli su se i ranije, te zajedničkih ruku djelo, odnosno dugo spremanu koreografiju ponosno odnijeli postaviti na stadion. Ponosni kaj koreografija tak dobro izgleda te kaj je to dokaz jakosti karlovačke podgrupe BBB-a koja se i ovaj put iskazala u zajedništvu, pošto su neki farbali, drugi sredili karte, treći skupili lovu, četvrti sredili druge stvari, peti se pobrinuli za rasvjetu, šesti obavili promidžbu, odnosno svatko u ekipi odradio dio, u skladu sa svojim mogućnostima i životnim prioritetima, sa stadiona se ozareni vraćaju u bazu, gdje se grah već lagano krčka. Za ostatak love koja se skupljala od svih nas za koreografiju, kupuju se gajbe omiljene nam karlovačke i uz uobičajenu zajebanciju, prepričavanje zgoda i nezgoda, komentiraju se i sve ideje koje su prihvaćane i odbijane, bez ikakvih kritičnosti pošto je svako mišljenje bilo dobrodošlo za razmatranje i polako protiče ovaj idealni dan. Lagano pristižu i ostali, neki kojih duže nema među nama, neki sa strane i u odlićnoj i opuštenoj atmosferi bliži se vrijeme utakmice. Ne mogu ne spomenuti i popodnevno prežderavanje graha uz kojeg savršeno paše ladna lokalna piva.
U jednom trenutku dolazi vijest kako je vjetar uništio skrutnutu boju na koreografiji te se ekipa brzo organizira, odlazi se po nju, popravlja se uz svesrdnu pomoć svih, bilo savjetima, bilo konkretnim radom. Pomaže čak i pripadnik Gademza gdje se očituje nezaobilazno prijateljstvo, ako ne službeno grupa iz istog grada, a onda u svakom slučaju mnoštva pojedinaca, ovih grupa zaljubljenika u isti grad i različite klubove..
Prije utakmice dio ekipe odlučuje se ići u korteu na stadion, dio pak ne želi ovaj idealan dan pokvariti bilo kakvim ograničavanjima, bilo od koje strane, pa odlaze autima, no većinom se u usputnim birtijama svi pronalaze, te se na utakmici na tribini drže zajedno. Koreografija savršeno uspijeva, utakmica odlična, navijanje, rezultat, sve. Poslije tekme fer i sportsko podjebavanje u stadionskom kafiću sa suparničkim navijačima, i nakon još par pobjedničkih pivi, lagani razlaz kući, svi sretni zbog ovog iznimno uspješnog dana, kako za Dinamo, tako i za BBB Karlovac.

CRNO

U nedjelju ujutro budi me sunce koje se baš danas kad me sin ne budi urlanjem našlo svijetliti mi ravno u oči. Škiljim kroz krmeljave trepavice i udišem odvratni smrad alkoholnih para kojeg je ovaj put izvor moja draga, pomiješan sa vonjem govna iz pelena jedinog mi sina. Nevoljko se dižem i mislim si kak sad moram ići tam među ekipu i slušati rasprave i razna pametovanja. Nazivam neke, dogovara se odlazak na stadion, velim da me pričekaju, dolazim u bazu, oni na odlasku. Vidim da bi me kurac pričekali, i već tu se lagano potvrđuju moje sumnje da bi danas mogla kulminirati u svađanje ova napetost koja se već danima osjeća među ekipom. Sumnje su potvrđene do kraja, kasnije tog dana kad se nekima koji su u svakom slučaju stažom ako ničim drugim zaslužili odgovore, na jednostavna pitanja počinje odgovarati odgovorima kaj to tebe briga, kaj ti sve moraš znat... Ni sam ne pridonosim poboljšanju svojim zajedljivim komentarima na koje tko zna jel imam uopće pravo pošto sam pomagao, kao i mnogi, minimalno.Ni vrijeme nas ne služi, puše ko blesavo, pa osim kaj se smrzavamo, vjetar uništava šetalicu, koja se donosi na popravak te i tu dolazi do svađe. Jedni drugima jebu mater, ne prihvaća se nijedan komentar sa strane, živčanost unosi još veći razdor među ekipu. Pola ekipe pak dok ovi rade, kopa nos i komentira, uglavnom raspašoj. Šetalica se popravlja ali atmosfera je i dalje mutna, spočitava se ljudima pijanstvo, broje se pojedinačne zasluge za organizaciju, posprduje se sa općim trudom. Na tekmu neki idu galameći kroz grad, drugi pak izbjegavaju ekipu zavlačeći se u birceve, razjedinjenost-logičan slijed događaja. Naravno dolazi do svađa i dignutih noseva i oko toga. Koreografija uspijeva, ali nekako ostavlja gorak okus to kaj se za nju znalo u cijelom gradu puno prije. Počinju i predbacivanja za stvar koja nije trebala ostati zaboravljena u bazi. U stadionskom bircu usiljeni odnosi sa drugom skupinom, lažni smješci i podjebavanja koja su na granici tuče. Jedino pozitivno u ovom u kurcu danu kojeg će repovi biti još i gori, pobjeda našeg Dinama.




Naravno da svi znate da ništa u crnom nije istina. Naravno da svi znate da ništa u bijelom nije istina. Svi ste nadam se svjesni da je istina rijetko kada bijela ili crna, obično je siva. U našem slučaju istina je plava, naša plava istina je DINAMO, kojeg svi volimo jednako, svatko na svoj način.
A jedina i najveća istina je da smo prejaka ekipa, bili, jesmo i biti ćemo. Zato duboko u srce, odmah negdje kraj ljubavi prema domovini, obitelji i dinamu, zapišite tu istinu. I budite ponosni kaj ste dio ekipe BBB KARLOVAC, koja će nakon svake svađe, nakon svakog sranja, sastavljena od onih koji rade, od onih koji se bahate, od onih koji podjebavaju, od onih koji piju, od agresivaca i kamilica, od onih sa 1 i od onih sa 200 gostovanja izaći još jača i bolja.

ZA DINAMO DO GROBA
Voli vas vaš dvolicni Cinober,
I nek nitko ne zamjeri ovaj put na potpisu,

BBB KARLOVAC





Post je objavljen 25.11.2009. u 20:20 sati.