Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daltoni-os

Marketing

Playmakeri se rađaju

Photobucket
Foto :B.Mr. wink

Igrali smo na snagu i karakter - ma ajte molim Vas !

Pomanjkanje organizatora igre-čovjek oko kojeg će se vrtjeti igra,čovjek ideje,već duži niz proteklog vremenskog perioda očigledna je boljka Hrvatskog nogoša u cjelini.

Playmakeri se rađaju,a ne stvaraju.

Photobucket
Foto : B.Mr. wink

Bez istinskog ideologa nogometne igre,osobe o kojoj ovisi igra momčadi i koja ima maksimalne ovlasti unutar ekipe, ali isto tako,s druge strane,i ogromnu odgovornost u igri onda tu nema pretjerane sreće.

To su pravi lideri.

"Fantazista"- Talijani tako vole nazvati igrača-umjetnika.

I to je bit stvari.

U nogometu moraš nešto i odigrati,a ne težiti samo obrani, a sve drugo ćemo rješavati u hodu....ha...Idila. Ovdje se može postaviti jednostavno pitanje u svezi kvaliteta nogometnog prikaza,kada ekipe ispune svoju "misiju",a to je obično ulazak u nogometni rang koji im,poradi njihovih športskih ambicija i financijskih mogućnosti u potpunosti odgovara. Nastojanje da se izbjegne samo zona ispadanja iz lige očito je glavno mjerilo kako za nogometni pristup tako i poradi ponašanja klubova u svezi klupskih politika.


Olako se rješavaju kvalitetnih igrača i sastavljaju posve izgledom drugačije ekipe koje onda,čini se, nekako rutinski otaljavaju postavljene afinitete u klubu.

Kvalitet je tu u drugom planu. Gubljenje navijača i publike,a napose i sponzora koji vjerojatno ne očekuju da skupo financiraju "rekreativni" nogomet pojedinih sredina, je očita realnost takovih sredina. I to im nitko ne može zamjeriti. Upitan kvalitet nogometa,konstantna nogometna prosječnost nije dostatan mamac da privuče nogometne kibicere. Ovdje ne treba ni spominjati sponzore koji ni sami ne znaju što bi mogli očekivati,a ponajmanje tražiti od sponzoriranih ekipa skupe prosječne kvalitete.


Obaška što u većini slučaja klubove vode ljudi koji nisu ni osposobljeni, a kamoli novčano "potkoženi" kako bi mogli povremeno "ubosti"koju pinku i iz vlastitog đepa. Tuđe je uvijek slađe. Nije dostatno ponekad biti bivši igrač ili član kluba, pa da čovjek ima sposobnost i mogućnost da upravlja i organizira rad u klubu. Doticaj sa sponzorima nije,isto tako,garant uspješnosti. Vjerojatna,ali moglo bi se pokazati i kao istinita teza. Zato i ne trebaju čuditi konstantne poruke u zadnje vrijeme o vraćanju amaterizma u klubove.


Ćevapi,čaj,eventualno pivce i to je to.

Možda je tako i najbolje. Tko zna ? Tako je bilo nekada,a kako je krenulo vjerovatnoća za istim je više nego očigledna. Sve je moguće.

Photobucket
Foto:B.Mr. wink

Ostavi srce na terenu,igraj atraktivno - uputa koja ne znači automatski i pozitivan rez,ali da je takav pristup igri mamac za pučanstvo u to nema nikakve sumnje. Stvarnost je bolna,ali nije tragična.Zar ne?

Daltoni thumbup



Post je objavljen 25.11.2009. u 13:07 sati.