Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Općina Pitomača predstavila se na VINCRO 09

vincro09


Vincro: Na štandu Pitomače bilo je živo kao u košnici
Na Prvom međunarodnom sajmu vina VINCRO 09 održanom u ravnokotarskom mjestu Polača vina i ruralne proizvode između tridesetak proizvođača predstavila je Općina Pitomača. Uz poznata vina frankovku, graševinu chardonney posjetitelji sajma mogli su uživati u nekim od specijaliteta pitomačkog kraja: suhom kuhanom bunceku, čvarcima, švarglu, suhim kobasicama, kruhu od kopriva, prgama, siru i vrhnju.
Posjetiteljima sajma predsjednik turističke zajednice Rikard Bakan predstavio je vinsku cestu Pitomački vinski puti kao i cjelokupnu turističku ponudu Općine Pitomača.
Uz ocjenjivanje vina s područja Zadarske županije za posjetitelje VINCRO bio je organiziran znanstveno stručni skup „Proizvodnja i marketing vina“, te izbor prve vinske kraljice Zadarske županije. Značajan doprinos izboru vinske kraljice dao je načelnik općine Pitomača u ulozi jednog od članova žirija.
Sudjelovanje u manifestaciji VINCRO samo je jedan od vidova suradnje koje imamo s prijateljskom općinom Polača i njezinim žiteljima. Kako smo pri kraju priprema za svečanu promociju naše vinske ceste „Pitomački vinski puti“ ovo je bila prilika da se upoznamo s dostignućima i planovima drugih vinorodnih područja, a pogotovo ravnokotarskog. Obavljeni su razgovori s mnogobrojnim vinarima, vinarskim i vinogradarskim stručnjacima koji su obećali da će se rado odazvati na svečanu promociju Podravskih vinskih puta, ne samo kao gosti već i aktivni sudionici , rekao je Željko Grgačić načelnik općine Pitomača.
mr sc Marijan TOMAC

Post je objavljen 24.11.2009. u 19:42 sati.