Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kecholand

Marketing

Pogledaj u oči i pročitaj...........






Več nekoliko dana se pitam dali je stvarno istina da smo mi na zemaljskoj kugli najsloženija (najpametnija) bića.
Ako je to tako, kako to da nam stvoritelj ma tko on bio po vjeri ili prirodnim znanostima , nije u nas ugradio "čip" po kojem nam ne bi največi dio našeg života prolazio dokazivajući se, da smo pametni, sposobni, lijepi, da volimo, mrzimo,da smo radišni itako u nedogled.

Na poslu kojeg obavljamo moramo se dokazivati da znamo, možemo sve što od nas traže , a oni (nadređeni) to trebaju prepoznati a, što ako su oni gluplji od nas, pa to jednostavno ni ne mogu prepoznati jer su i oni zauzeti dokazivanjem.

Zašto se moramo dokazivati i to svakodnevno, raznim malim i velikim postupcima,velikim riječima barem tamo gdje bi pogled mogao biti dovoljan.
Znam netko će reći to sve čini život, da slažem se.
Ipak se pitam koliko truda , snage , živaca, vremena trošimo dnevno na razno razna dokazivanja, prijateljima da su nam dragi, voljenima da ih volimo, susjedima da smo ljubazni. a največim djelom ih ne uspijemo u to uvjeriti i stalno smo na provjeravanju...

.



Zašto nam nije stvoritelj ugradio umjesto stalnog trčanja za dokazivanjem sposobnost da naprimjer , pogledom možemo očitati u osobi to što trebamo tako da ne trošimo snagu na tolika dokazivanja,, ...zašto se međusobno jednostavno ne prepoznajemo..kao neka bića koja su po stručnjacima daleko iza nas po intelegenciji i razvoju.

Sada moje "veliko filozofsko otkriče" ha...

Ipak nije stvoritelj kriv imamo mi ugrađenu tu sposobnost i te kako, samo smo razvojem civilizacije zakržljali ne upotrebljavajući te sposobnosti, ljupkost, nježnost, ljubav ,strpljenje , kulturno ophođenje,i to uvijek kriveći druge za to , samo zbog toga što ne želimo vidjeti i sjetiti se koliko nam je puta samo pogled bio dovoljan da znamo da osjetimo da nas netko voli , da mi volimo nekog, da nam je drag, dobronamjeran, vrijedan i pošten.

Zašto uvijek ponovo i ponovo svaki oblik našeg vladanja, postupaka prolazi dokazivanje i samo dokazivanje ,što na kraju prelazi polako u laž i obmanu i sebe i drugoga da smo takvi kakvi zapravo uopče nismo.

Mnogi to prekasno shvate , pa im život kreče iz početka i opet sa zakržljalim " čipom"i ponovo ispočetka dokazivanje i dokazivanje
drugima.

a,što je sa nama?.

Želimo mi uistinu biti takvi,

Najgore je to što sami sebe ne poznajemo pa kada se kojim slučajem ne moramo dokazivati drugima , vrijeme preostalo trošimo dokazujući se opet sebi. a, život prolazi pokraj nas....na kraju moramo dokazati i Svevišnjem a, ni on nam baš ne vjeruje, valjda se ni jemu nismo dovoljno dokazivali.

Zato naprijed u novo dokazivanje a, ja odoh i nikada ,nikada nikome se više ne želim dokazivati , dovoljno je pogledati mi u oči dok su još otvorene , tamo sve piše....samo treba znati čitati.....

Vaš Veliki filozof (ponovo) BAGABUNDO







Post je objavljen 24.11.2009. u 15:16 sati.