Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Slepička, Pap i Cufre odlaze na zimu, Mamić Sammiru 'podebljao' ugovor!

Image and video hosting by TinyPic
Već na zimu Modri žele raskinuti ugovore s Papadopoulosom, Glavinom i Carlosom, a pokušat će se dogovoriti i razlaz sa Slepičkom i Cufreom. Pitanje je hoće li oni pristati...

rener Kruno Jurčić nas je razveselio rečenicom: “Odlučio sam, igrat će gladni i željni dokazivanja, mladi koji nose novu energiju!” Konačno da jedan trener Modrih krene pravim, jedinim mogućim putom. Temelj momčadi moraju biti sjajni izdanci Omladinske škole, mladići koji su već dokazali kvalitetu i koji su istinska budućnost zagrebačkog kluba. Uz njih, na hrvatskom tržištu se uvijek može pronaći nekoliko vrhunskih talenata koji se mogu dovesti u plavu svlačionicu. Plus još mladi stranci kao Pedro Morales, vjerojatno Sammir, Ibanez i Calello.

Eto vam Dinama za prste polizat’! Uz uvjet da se momčad neko vrijeme zadrži na okupu, da se spriječi rasprodaja kao u slučaju Eduarda, Modrića, Ćorluke ili Kranjčara, ima nade da se stvori toliko željeni “europski Dinamo”. Jasno, Jurčić odluku ipak nije donio sam. Sve je dogovoreno u trokutu Zdravko Mamić - Zoran Mamić - Kruno Jurčić. Možemo primijetiti da se radi o iznimno bitnoj odluci koja će odrediti sliku Dinama za duže vremensko razdoblje. Također, radi se o iznimno mudrom potezu, koji zaslužuje apsolutnu podršku. Nakon dugog lutanja, Dinamo je pronašao strategiju koja bi trebala donijeti samo dobro.

Najveći problem bit će se riješiti “viška”, igrača kojima neće biti mjesta u novoj viziji. U zimskom prijelaznom roku Dinamo sporazumno želi raskinuti ugovore s Dimitriosom Papadopoulosom (na tom raskidu će se inzistirati!) Carlosom i Glavinom, a pokušat će se dogovoriti i razlaz sa Slepičkom i Cufreom. Pitanje je hoće li oni pristati. Dobit će ponude, pa će se pregovarati o financijskim parametrima. Moguće je da će pristati, jer od sjedenja na klupi neće imati nikakve koristi, što u pregovorima može biti važan adut klupske vrhuške.

Zdravko Mamić povukao je posljednji potez kako bi od Sammira napravio igrača vrijednog pozornosti. Mladom Brazilcu povećao je godišnji ugovor i sad će Dinamov veznjak umjesto 250.000 zarađivati 320.000 eura! Mamićev “sin” nikako da u kontinuitetu pokaže svoj bogomdani talent, ispao je iz prve momčadi, pa je izvršni dopredsjednik odlučio, iako je doba recesije, našao načina da ga dodatno motivira. Iako voli Sammira, što pokazuje i povećanje ugovora, Mamić je odlučio da više neće biti sentimentalan, dao mu je zadnju priliku, neka dokaže “je ili nije”’. Ovim potezom izvršni dopredsjednik zapravo želi umiriti savjest. Nakon podebljanja brojke u Brazilčevom ugovoru moći će kazati: “Sve sam napravio, dao sam mu sve!” Dakle, ako niti s ovakvom financijskom injekcijom Sammir ne postane jedan od ključnih igrača, što žarko žele u Dinamu, onda će mu uskoro pokazati izlazna vrata.

Pokušali smo razlučiti tko je gladan i željan dokazivanja, a tko je sit u Dinamu. Evo rezultata.

GLADNI
Lončarić, Tomečak, Barbarić, Lovren, Badelj, Kramarić, Mandžukić, Sivonjić, Chago, Vrdoljak, Ibanez, Morales, Calello, Slepička

Ovi dečki su definitivno gladni igre, dokazivanja ili plasmana u neku od etabliranih europskih liga. Mladi reprezentativci Tomečak, Barbarić, Lovren, Badelj i Kramarić žele uskoro biti članovi A vrste (Lovren već jest!), Morales želi igrati za Čile na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, Ibanez i Calello definitivno uhvatiti mjesto u udarnoj postavi, Sivonjić dokazati da je napadačka marka, Mandžukić želi uhvatiti što veću svotu pri odlasku u inozemstvo, Vrdoljak nešto slično, Lončarić nakon operacije ponovno želi biti ispred Butine, Chago konačno isplivati na površinu. Slepička? On je definitivno gladan igre i prave prilike, ali s obzirom da klupski stav, vjerojatno će otići.

SITI
Papadopoulos i Cufre

Oni su definitivno siti, zaradili su dovoljno novca u karijeri, prošli etablirane klubove, nemaju šanse zaigrati za svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, nakupili su godina. Oni su u Zagreb došli zaraditi novce pri kraju karijere, njihove ambicije gotovo da ne postoje. Ako žele još malo igrati, bilo bi im bolje otići iz Dinama, uzeti neki novac od sporazumnog raskida i pronaći neki klub koji ipak nema viziju kao Modri.

NI GLADNI NI SITI
Butina, Bišćan, Kovač, Sammir, Tomić, Carlos, Glavina

Trojac iskusnih apsolutno je sit kad se radi o dosadašnjoj karijeri koja im je bila uspješna, uglavnom ispunjena radošću i velikim dosezima. Bili su reprezentativci, igrali u velikim klubovima, u banci imaju račune napunjene za nekoliko pokoljenja. Postoji razlika između njih i “starih” stranaca Papadopoulosa i Cufrea. Butina i Bišćan su domaći dečki koji će dati sve od sebe za uspjeh Dinama, a Kovač je vrhunski profesionalac koji može bit vođa i pomoći mladima u sazrijevanju. Ovdje se samo postavlja pitanje Bišćana, hoće li se moći vratiti u pravu formu nakon operacije. Sammir je nedokučiv, ali zaključujemo da shvaća kako mora postati gladan ili će to biti njegov kraj. Tomić? Teško je shvatiti njegove ambicije. Nema ga niti blizu prve momčadi, a i dalje je tu. Možda ipak potraži drugi klub. Carlos i Glavina sami shvaćaju kako im je pješčani sat u plavoj svlačionici polako iscurio.

Pitanje za vas:Treba li se Dinamo posvetiti mladim jeftinim igračima ili kupovati skupe strance?


Post je objavljen 24.11.2009. u 14:25 sati.