Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nsist

Marketing

Blokade uspješno provedene!



Nakon što je u petak izglasana blokada Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, jutros je i uspješno provedena. U nastavku posta možete pročitati kratku izjavu za medije koju možete naći i na njihovoj web stranici http://drustvoznanja.org/, kao i program blokade za današnji dan.

Na prepunom plenumu Filozofskog fakulteta odlučeno je da danas započinje blokada nastavnog procesa i preuzimanje kontrole nad fakultetom po modelu proljetne blokade. Izglasan je kodeks ponašanja za vrijeme studentske kontrole nad fakultetom.

Na plenumu riječkog Filozofskog fakulteta je na današnjem plenumu izglasana blokada za sljedeća 24 sata nakon što su se studenti probili u zgradu unatoč mjerama koje je njihova Uprava danas poduzela. Studentima je ključeve Fakulteta odbio predati v.d. dekana Branko Rafajac. Idući plenum održat će se u utorak, 24. studenog u 18 h.


REPRESIJA NA FILOZOFSKOM U RIJECI

Studentice i studenti, neposredno prije Plenuma, odlučile/i su natpolovičnom većinom odbiti prisilno legitimiranje te zaključile/i da imaju pravo na neometani ulazak u zgradu Fakulteta. Zaštitari, na nalog v.d dekana Rafajca, prvotno nisu dopustili takav „nekontrolirani“ ulazak na što je reakcija prisutne studentske populacije rezultirala koordriniranim zajedničkim ulaskom zbog kojeg su redari – popustili.






Post je objavljen 24.11.2009. u 01:35 sati.