Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaanja

Marketing

Obavljen razgovor s doktorom Sajkom


Prolazi već mjesec dana kako je Anja na kućnoj njezi, odnosno kako ne odlazi u rehabilitacijski Centar "Mali dom" u Zagrebu.. No bez obzira na sve Anja je itekako aktivna.
Sve ovo vrijeme aktivno je provađala fizikalnu terapiju kako kući tako i u Krapinskim toplicama a uz doktorovu terapiju kombinirali smo i drenažu drenažnog prsluka, aspiriranje, inhaliranje te odlazak u Slanu sobu. U nedjelju je završila i sa zadnjom kurom antibiotika i sad ćemo vidjeti kako će se ponašati ovaj tjedan. Ako sve prođe bez problema od ponedjeljka Anja se ponovo uključuje u aktivnosti rehabilitacijskog Centra „Mali dom“.

Prošlu subotu konačno smo odradili i razgovor sa doktorom Tomislavom Sajkom a vezano za možebitnu operaciju glave (tj, žarišnog dijela mozga iz kojeg izbijaju epi napadi). Naša očekivanja od samog razgovora nisu bila velika već nam je bilo važno čuti što doktor misli na cjelokupnu Anjinu situaciju vezano za epilepsiju odnosno da li je ona za operaciju ili ne.
Nakon što je detaljno pregledao sve Anjine papire te sliku MR-a (slikano još u Njemačkoj), njegovo mišljenje je da Anja nije za operaciju s obzirom na veliko oštećenje već da bi se eventualno ugradio „stimulator“ koji bi reducirao te epi napade. No bilo bi dobro kako je rekao, da sve papire pošaljemo u kliniku u Bonn te će tamo stručni konzilij odlučiti što i kako dalje. Mogućnost je da i mi sa Anjom odemo do klinike u Bonn, kako bi na licu mjesta obavili sve potrebne pretrage. U svakom slučaju doktor Sajko je rekao da možemo očekivati njegovu apsolutnu podršku i pomoć u svemu, te je nadodao također da je Anja u izvrsnim rukama što se tiče neuropedijatra (dr Bašnec) i da se svakako i dalje držimo naše neuropedijatrice.
U svakom slučaju zahvalni smo doktoru Sajku što nas je odlično primio, porazgovarao s nama i što smo eto saznali iz prve ruke što nam je činiti.
Svakako ćemo poslati papire u kliniku u Bonn da čujemo i tamošnje mišljenje neurologa te eventualno ako se oni slože i doći sa Anjom na jedan detaljan pregled.
Kad smo kod Anjinih epi napada, valja napomenuti da su napadi ipak sada malo učestaliji s obzirom da je bila u infektu, no nisu tako jakog intenziteta (malo više prilikom buđenja).
Trenutna Anjina terapija je zonegran + primidon + phenobarbiton.
Ovim putem se od srca zahvaljujemo blogerici omladinki na informaciji da primidon možemo naručiti na plavi recept (koji se ne naplaćuje) u ljekarni „Farrmacija“ na trgu Maršala Tita a povrat novca za primidon kojeg smo do sada kupovali možemo zatražiti u HZZO-u Jukićevoj.

Ovih dana od strane blogera počeli su nam stizati i prvi paketi, koji su blogeri izradili za humanitarni štand kojeg organizira naša Humanitarna udruga "Mala Anja" na tržnici Dolac (Zagreb) u vremenu od 07 do 20. prosinca 2009. godine povodom Božićno – novogodišnjih blagdana. Ponavljamo da sav prihod sa ove male humanitarne akcije ide djeci s poteškoćama u razvoju u HU „Mala Anja“ a točan sakupljeni iznos transparentno ćemo objaviti na stranicama Udruge nakon završetka akcije.
Još jednom se od srca zahvaljujemo svim blogerima koji na bilo koji način sudjeluju u ovoj maloj humanitarnoj akciji.

Za kraj još jedan mali podsjetnik da i dalje traje akcija za maloga Patrika Jandričeka, rođenom bez očnih jabučica. Više o akciji možete pročitati na blogu naše drage M.H. švabice.



Post je objavljen 24.11.2009. u 08:00 sati.