Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zmajkovito

Marketing

luk i nevjerica


piše na jednom portalu
a ja ne mogu vjerovati
zar opet!!!

Studenti su najavili kako će se blokada odvijati po već prokušanom modelu koji se pokazao uspješnim u proljeće ove godine. Studenti će tako blokirati nastavu na Fakultetima, ali će organizirati cijeli niz dodatnih sadržaja poput tribina i koncerata. Glavni cilj Nezavisne studentske inicijative ostaje isti - besplatno školovanje za sve studente.

E sad je stvrano dosta.
Čekali ste dva mjeseca, da se studenti koji redovito dolaze na predavanja i daju ispite u roku, uhodaju, pa da ih onda prekinete na pola, blokadom?
O P E T ???
Baš kao u proljeće ove godine. Skoro dva mjeseca ničega, pukog nerada, izgubljenih dana koji su prolazili, a ništa se događalo nije. I ništa postigli niste.
Što treba činiti student koji je došao iz Rijeke studirati u Zagreb i čiji svaki dan života u tom gradu košta, nije besplatan i ne može biti besplatan. Što treba taj student raditi u tom gradu, ako ne može ići na predavanja, a već unaprijed čupajući kosu što će svaki taj izgubljeni sat trebati nadoknaditi i kasnije polagati ispite u tko zna kojim rokovima, i kada će ti rokovi uopće biti organizirani i objavljeni na tom inače neorganiziranom fakultetu.
Vjerujte mi na riječ, student iz drugog grada u Zagrebu ne želi, nema vremena pohoditi tribine, a na koncerte može otići kad god i gdje god on to želi.

Što to radite?
Imali ste tolike mjesece da smislite nešto pametno i nešto suvislo, da bi vas kompetentni saslušali, da bi vas roditelji razumijeli i da bi vam javnost uopće pomogla, jer ako ste iole suvisli i imate rješenja, onda je izvjesno da podršku javnosti bezrezervno dobijate.
Ja ću prva stati u red s vašim transparentom i tražiti pravdu, ali ne na ovaj način.
Ne mogu kvocati na nekim vratima, ako vi besposleno lutate gradom, birajući između besplodne tribine ili još jednog koncerta.
Nema vremena, ljudi moji dragi, nema vremena za nerad.

Besplatno?
Ja i danas osjećam financijske posljedice vaše prošle blokade, jer su se stanarina, režije i putni troškovi (dupli i trodupli - ti putni troškovi), morali plaćati dva mjeseca duže, a to nije bilo u planu.
Radije bi taj novac bila dala kćeri za neko putovanje, jer ga je i te kako zaslužila dok je usred ljeta zbog blokade morala nadoknađivati predavanja i ispite polagati duboko u ljetu, u vrijeme dok je mogla opušteno ležati na nekoj plaži.

Prokušani model vam je – nerad?
Što ćete učiti svoju djecu?
Ja sam svoje naučila da, za početak, treba učiti i vlastitim rezultatima utirati svoje staze.
Studij se može upisati i bez plaćanja, znate i kako, zašto o tome ne govorite?
Nego ćete opet rastegnuti deke po hodnicima i ležati.
Biti ćete tek samo jedna poželjna nova tema i floskula u ustima predsjedničkih kanditata.
Prožvakati će vas pred kamerama i ....

Image Hosted by ImageShack.us

Sad, danas mi recite koliko će to trajati i kad će se nadoknađivati, kad će se polagati ispiti.
Danas je otišla natrag u Zagreb, neizliječena do kraja od viroze s kašljem, a ja sam je pustila da ode takva, jer ne želi više izostajati.
Što sada? Mogu li vama poslati račune svih putnih karata od zadnje blokade, pa i ovu današnju, jer vi nećete dopustiti da se predavanja nesmetano odvijaju.
Prestanite s tim.
Prestanite stalno zahtijevati nemoguće i ponudite – rješenja.
A one koji žele studirati, osatvite na miru neka studiraju, neka idu po svom planu.
Vama, ako se na predavanja ne ide, nemojte ići.
ljuta sam ko taj luk što sam ga po stanu rasporedila jer želim vjerovati forvarduši koja kaže da upija viruse.
ali kovrčavu sam pustila bolesnu da ode danas...
ma, mislim...Post je objavljen 23.11.2009. u 18:30 sati.