Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Walter Zenga više nije trener Palerma! Njegov nasljednik bi trebao biti Delio Rossi, bivši trener Lazia.

Od danas Walter Zenga više nije trener Palerma. Vulkanski predsjednik Sicilijanaca Maurizio Zamparini odlučio je uručiti otkaz Zengi nakon što je noćas i jutros ponovno pogledao snimku utakmice njegovog kluba protiv Catanije, u velikom Sicilijanskom derbiju, te je zaključio da Palermo ima puno veće apetite od trenutno 12. mjesta koje zauzima na tablici. Karijera Zenge kao trenera Palerma trajala je tako samo 13 utakmica. Ovo je 29. trener kojeg je Zamparini smijenio sa klupe svojih ekipa ( prije kupovine i dolaska na predsjedničko mjesto u Palermo Zamparini je bio predsjednik Venezie ) u 14 godina svoje predsjedničke karijere. Novi trener Palerma bi trebao biti Delio Rossi, do prošle sezone trener Lazia. Rossi je viđen danas u ranim popodnevnim satima na aerodromu u Palermu prilikom dolaska u grad, te bi trebao u narednim satima potpisati dvogodišnji ugovor sa Palermom. Kao alternativa Rossiju spominjao se Mario Berretta.

Promjena trenera dogodila se i u Serie B ; Alessandro Pane od jučer više nije trener Ascolija. Fatalan za Panea bio je subotnji poraz na svome terenu u velikom regionalnom derbiju protiv Ancone od 1 : 3 . Novi trener Ascolija je Giuseppe Pillon, koji je prije nekoliko godina u dva navrata vodio Ascoli sa trenerske klupe.

Večeras s početkom od 20.45 igra se veliki derbi te posljednja utakmica 15. kola Serie B. U Ceseni na stadionu "Dino Manuzzi" sastaju se Cesena - Torino. Očekuje se da utakmici prisustvuje oko 15 000 gledatelja, a najavljeni su slijedeći sastavi : CESENA (4-2-3-1): Tardioli; Petras, Volta, Biasi, Lauro; Piangerelli, De Feudis; Schelotto, Do Prado, Giaccherini; Malonga. Trener : Pierpaolo Bisoli.
TORINO (4-3-1-2): Sereni, Diana, Zoboli, Pratali, Rubin; Bottone, Gorobsov, Zanetti; Gasbarroni; Bianchi, Vantaggiato. Trener : Stefano Colantuono.


Post je objavljen 23.11.2009. u 15:24 sati.