Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrautomanijak

Marketing

Završena WTCC sezona - Gabriele Tarquini prvak


Image and video hosting by TinyPic

Talijanski vozač Gabriele Tarquini postao je svjetski prvak u WTCC natjecanju nakon nedjeljne dvije finalne utrke na stazi u Macau.
Za upravljačem Seata Leona 2.0 TDI 47-godišnji Tarquini u prvoj je utrci osvojio drugo mjesto iza Roberta Huffa u Chevroletu Cruzeu, a izravni Tarquinijev konkurent za titulu, momčadski kolega Yvan Muller bio je peti. U drugoj utrci pobijedio je Augusto Farfus u BMW-u, a Muller i Tarquini bili su treći i peti, tako da je Talijan na kraju osvojio četiri boda više od Francuza, inače lanjskog prvaka.

Image and video hosting by TinyPic

Tarquini je postavio neobičan rekord, jer je u 47. godini života postao najstariji prvak nekog FIA-inog natjecanja. U 24 ovogodišnje utrke Tarquini je pobijedio samo u tri, dok su Farfus i Muller pobjeđivali šest, odnosno četiri puta, međutim Tarquini je dokazao da je od brzine za uspjeh bitnija bila upornost, jer je bodove osvajao u 22 utrke.

Da slavlje u Seatu bude potpuno, pobrinuli su se i ostali vozači španjolske momčadi, koji su prikupili dovoljno bodova za osvajanje naslova momčadskog prvaka, sa samo tri boda prednosti ispred BMW-a (314:311). Na trećem je mjestu Chevrolet s 215 bodova.

Upravo je Chevrolet najavio prvo pojačanje za sljedeću sezonu. Objavili su 'veliki ulov', jer će za njih u 2010. godini nastupati Yvan Muller, uz Roberta Huffa i Alaina Menua.



Post je objavljen 22.11.2009. u 22:22 sati.