Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/broduboci

Marketing

Milan Bandić-moj predsjednik

Ako ste kliknuli na ovaj naslov očekujući da ću danas besramno promovirati Don M'Bandinja i njegovu kandidaturu za hrvatskog el presidentea, morat ću vas razočarat ili razveselit, kako ko gleda, naravno, jerbo mi ne pada na pamet na ovome blogu provodit hip-hop-agit-prop.

Problem je u nečem drugom.
Ma dobro, nije baš da je neki strašni problem, ali...

Premda nisam neki naročiti fan televizijskih dnevnika, ali eto, baš sam sinoć gleda nešto priko oka i sazna kako se prava bitka između naših vrlih predsjedničkih kandidata ne vodi na skupovima, turnejama i sličnim tricama i kučinama, već na internetu!?

Kao, osim onih službenih stranica koje su uglavnom dozlaboga dosadne i predvidljive, postoji i čitava armija internet-gerilaca koji djeluju iz dubine crnih rupa virtualne galaksije pa smišljaju raznorazne spačke ne bi li protivničke kandidate predstavili na ponešto drugačije načine.
Ali, čak mi ni to ne bi posebno privuklo pažnju da nisam radarskim okom detektira jednu fotografiju koja se samo za trenutak pojavila na TV-ekranu i dok si reka ZERP, sinulo mi je - he, hej, heeeej, pa to je moja slija!!!



Koristeći najnovija dostignuća tehnike kao i suptilne metode Horejšiove, odnosno Majamijeve ekipe za očevid, brzo sam doša do izvora inkriminirajućeg sadržaja - na stranici 24 sata, uredno se kočoperi fotografija koja mi je zamislite čuda - neodoljivo poznata!





Snimljena u Ostrovici, a dokumentirana i objavljena puku čitalačkom u postu "Tajne kamenih gromada."

Istina, na originalnu fotografiju dodan je prometni znak od kojeg se mojim dragim metropolitancima diže kosa na glavi, jer je ta famozna druga zona proširena na dobar dio sjeverne hemisfere majčice Zemlje.

Ajde dobro, problem "posudbe" materijala na internetu već smo apsolvirali iks puta i svatko onaj tko stavlja svoj tekst ili fotografije na famozno svemrežje mora bit svjestan da bilo tko se služi računalom može vrlo lako iskoristit tvoje uratke za neke sasvim druge svrhe, bez obzira na famozna autorska prava, intelektualna vlasništva i slične trice i kučine.

I naravno, nemam se sad namjeru tu nešto prenemagat i tražit svoj dio kolača, u stvari, čak mi je i drago, jer su moju fotografiju iskoristili za dobru bazu, ali brate - je li toliko teško poslat poruku na mail i pitat "možemo li..."

Uostalom, kad te neko nešto lipo pita - kako ga imaš srca odbit?

Stoga ovom prilikom upozoravam sve buduće eventualne fotošopirače da ukoliko me i dalje budu neovlašteno skidali i pretresali, dajem čvrsto obećanje kako ću prema njima zauzeti veoma krut stav!
E!



Post je objavljen 23.11.2009. u 11:11 sati.