Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

PREMIJERA: JENNIFER LOPEZ *updated*


Jennifer Lopez - Louboutins.mp3
Najavni singl novog albuma Jennifer Lopez, Love?, koji će se u prodaji pojaviti u siječnju. Pjesmu Louboutins potpisuju The-Dream i Tricky Stewart.

edit: Ne znam jeste li gledali sinoć American Music Awards, ali evo kratkog izvještaja. Mogli ste pročitati kako je Jennifer Lopez pala ili kako je Rihanna pokazala novu tetovažu, a budući da je naše novinarstvo danas postalo žutilo nad žutilima, teško da ćete negdje pročitati tko je pobijedio u kojoj kategoriji, kako je tko zvučao i kako je netko treći od zvijezda iz publike komentirao nastupe. Jennifer Lopez se vratila. Premijerno je izvela pjesmu Louboutins, kojom najavljuje novi album. Mislim da je to ipak nešto veća vijest od one da je pala. I vratila se u punom sjaju. Nisam ju nikad doživljavao nekom bogznakakvom plesačicom i pjevačicom, ona je zabavljač i imala je dobar nastup. Lady GaGa je bila standardno dobra, Mary besprijekorna u svom stilu, Adam Lambert imao je svoj prvi nastup na jednom takvom događaju, Whitney Houston je bila prekrasna, Shakira se kao i Nelly Furtado odjednom transformirala u šminkericu i djeluje više fejk nego ikad, Kelly Clarkson je opravdala svoju titulu američkog Idola, Rihanna je razočarala big time. Groznim nastupom i aranžmanima zaista vas natjera da se pitate u čemu je kvaka njenog uspjeha. Najveća zvijezda večeri bila je naravno Janet Jackson. Drago mi je što su shvatili da Janet ima štošta ponuditi osim odati počast Michaelu. Iz tragedije koja se dogodila, nakon što je glazbeni svijet ostao bez jednog od najboljih, ako ne i najboljeg, nadam se da će se još mnogo puta na primjeru Janet vidjeti kako je još jedan talent tu negdje, u sjeni poluproizvoda koji vladaju top listama. Kako je veći od svih njihovih zajedno i da će više prostora dati glazbenim ikonama poput spomenute. Janet Jackson je priča za sebe. Institucija. Tekstopisac, producent, glumica, pjevačica i plesačica. I to kakva plesačica! Žena koja je izmislila sve ovo što danas gledate i čemu se divite kod drugih pjevačica-plesačica (pogledajte krute pokrete Jennifer Lopez i onda pogledajte nastup Janet sa sinoćnje dodjele. Usporedite težinu izvedbe pokreta, rad ruku, rad nogu). Žena koju su toliko puta pokušali kopirati, a ni jedna nije došla ni blizu. Jer Janet je nedodirljiva. Baš kao što je bio i Michael. Svi ovi drugi foliranti neka budu u zabludi kako je za evoluirati u glazbi dovoljno staviti novu tetovažu i nabaciti novi superkul friz. Za nekoliko godina ostat će informacija kako su imali 5,6,7 brojeva 1, ali će se malo tko osim najžešćih fanova sjećati o kojim se pjesmama radi.

Taylor Swift je izvođač godine.
Michael Jackson, Taylor Swift i Black Eyed Peas su pop/rock izvođači godine. Jay-Z rap/hip hop izvođač godine, a njegov album je album godine u istoj kategoriji. Michael Jackson, Beyoncé i Black Eyed Peas su najbolji soul/r&b izvođači godine, a album Number Ones Michaela Jacksona pobjednik je u kategoriji albuma. Rascal Flatts, Keith Urban i Taylor Swift slavili su u country kategorijama. Breakthrough artist award je na iznenađenje svih (u kategoriji nominirani još i Kid Cudi, Keri Hilson i Lady GaGa) otišla country grupi Gloriana.

Post je objavljen 21.11.2009. u 16:44 sati.