Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/markozeljko

Marketing

Dokumentarci sa MFF-a u Zagrebu

Početkom rujna u Širokom Brijegu održan je jubilarni 10. Mediteran film festival. Mnogo kvalitetnih dokumentarnih filmova nije prošlo nezapaženo. Sada ti filmovi iz glavne konkurencije dolaze u zagrebačko Dokukino Croatia, jedino kino u Hrvatskoj specijalizirano za projekcije isključivo dokumentarnih filmova.

Od 20. do 29. studenoga možete za 20 kn u jedinstvenoj i intimnoj atmosferi Dokukina pogledati sve nagrađene filmovi s 10. MFF-a, te još tri prema izboru Olivera Šertića, voditelja i pokretača "Dokukina Croatia".
Sa početkom u 21h, prve večeri su na programu su bili izraelski „LADY KUL EL-ARAB“, Grand prix MMF-a, koji je režirala Ibtisam Mara'ana i „PRICA O NIKOLAIU I ZAKONU O POVRATKU“ također izraelskog redatelja Davida Ofeka, koji je u Širokom Brijegu pobrao simpatije i nagradu publike. U osvrtu na prvi film valja napomenuti da je uz mnoge druge nagrade i dobitnik „Velikog pečata“ na Međunarodnom festivalu dokumenarnog filma ZagrebDox.

Priča na granici punokrvne drame, vrti se oko mlade Duah (modno ime Angelina) koja dolazi iz vjerske sekte Druze i pokušava se probiti na izraelskoj modnoj sceni, ali se suočava sa zamršenim sukobom tradicije i vlastitih snova. Ni priča o Nikolaju nije manje dramatična jer se također odnosi na nepredvidive životne putove i teške odluke.


Post je objavljen 21.11.2009. u 15:06 sati.