Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

dosta bogatih lijenčina

Image and video hosting by TinyPic
Pitanje je sad bismo li drukčije igrali protiv Ajaxa da nam tada nisu oduzeli bodove, ali lijepo je što su ih vratili pa postoji šansa za prolaz - veli Jurčić na vraćena tri boda.

Mnogo je tinte potrošeno na nezadovoljstvo igrama zvijezda Dinama, skupih igrača koji uloženi novac uopće ne opravdavaju, a s druge strane stalnim prilikama koje dobivaju koče plave mlade igrače. I dosad je ukazivanje na te krive poteze nailazilo na zid šutnje, ignoriranje, da bi sad konačno izgleda gazdama došlo iz ‘dupeta u glavu’ da neki igrači jednostavno ne zadovoljavaju a da s druge strane klinci koji uđu u igru bar ‘poginu’ na terenu, ostave dušu za Dinamo.

Zbogom Papu, Sammiru...

Pa je tako trener Dinama Krunoslav Jurčić jučer najavio zaokret u sportskoj politici kluba. Očito je u klubu bilo dosta razgovora o kadru irača jer Kruno ne bi sam istrčao s idejom da se okreće onima koji su gladni dokazivanja.

- Uglavnom su mladi igrači željni toga i to ću primjenjivati pri slaganu momčadi Dinama. Ne znači da stariji igrači u načelu nemaju izraženu želju za uspjehom, ali... - otkrio je Jurčić što se ‘crtalo’ u Maksimiru tijekom reprezentativne stranke.

Sammir se popeo svim na glavu, ima taj dečko tehniku za igranje u reprezentaciji, ali nikad njegovo igranje nije postalo profesionalno bavljenje tim sportom. Papadopoulos je trebao biti pojačanje, ali je još jedan promašaj u kupovini. Nekoć je bio pravi igrač, ali to očito više nije i u Dinamu su shvatili da je Slepička dobio premalo prilika, da ih je još više zaslužio Andrej Kramarić. Etto je, kao i Sammir bez ambicija da se proda, ponaša se kao da se ‘uhljebio’ u Maksimiru, ne pokazuje želju za razliku od Tomečaka.

Problem Dinama sad će biti kako se što bezbolnije (jeftinije) riješiti skupih igrača. Prije svega Papadopoulosa koji zarađuje 650.000 eura godišnje, tu je i Cufre. Slepička će još dobiti šansu (i u Karlovcu jer se dokazao protiv Šibenika). Treba vidjeti što će biti s Robertom Kovačem koji je ionako izostao s mnogo utakmica zbog ozljeda. No, njemu na ljeto ističe ugovor i možda prestane igrati. Skup je i Bišćan s 800.000 godišnje, koliko god borben bio, ozljede su i nejga bacile, a Lovren i Barbarić pokazuju potencijal. Pogotovo budu li više igrali, bit će i dovoljno dobri za Europu slijedeće godine.

Sportska odluka Uefe

Sve to miriši na čistku igračkog kadra. Plava blagajna morat će dobar dio ugovorenog novca isplatiti, a prihoda baš i neće biti osim ako ne ode Mandžukić.

Plavi s tim mislima idu u Karlovac gdje ih čeka napaljeni Igor Pamić.

- Čeka nas bunker i opasne kontre, a za to smo se i pripremali u ovoj stanci - veli Jurčić.

Uefina odluka da vrati tri boda razveselila je Jurčića.

- To je sportska odluka i daje nam pozitivne vibracije. Da nam onda nisu uzeli bodove, možda bismo potiv Ajaxa igrali drukčije, ali pustimo sad prošlost. Kalkulacije za prolazak postoje i pokušat ćemo nešto napraviti. A uvjetna je kazna zadnje upozorenje, ali i šansa za navijače da vrate ugled Dinamo i gradu Zagrebu.

Jurčić je nakon susreta s Ajaxom sipao gorčinu o suđenju, o Dinamovu tretmanu u Europi. Ni sad se ne nada boljem, ni pomoći sudaca. – Nikad nismo imali pravi tretman. Sjetite se utakmice pretkola Lige prvaka. Naš je igrač pogođen bocom, sudac je pogođen i razbijena mu je arkada. I prekinuta utakmica odjednom je postala regularno završena. Možete li zamisliti kakve bi ovdje bile sankcije da je sudac pogođen bocom? – pita Jurčić misleći na susret u Salzburgu.

Post je objavljen 21.11.2009. u 15:02 sati.