Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

Dičnih li nam predsjedničkih kandidata koji dolaze u goste zna se kome



Nisam nešto sklona politiziranju niti mi je politika fokus u životu. Pardon, jest i to barem 30% moga života, jer u ovoj državi ne možeš niti prdnuti a da se ne baviš politikom.
Jer ti politika kod nas ne da živjeti ako se ne baviš s njom.

I najprije uopće nisam vjerovala kada mi je većina prijatelja u drugim zemljama (ne naši iseljenici dakako) rekla da se uopće ne bave politikom i da nemaju baš nekog pojma tko im je ministar ovaj ili onaj. Jer je politika u normalnim (naglasak na normalnim) država u funkciji kvalitetnog vođenja neke države, a ne država u funkciji da se politika ima s čim igrati.

U tom kontekstu gledah ja TV večeras (što je netipično za mene) i u nedostatku dobrih spotova na VH1 i zanimljivog dokumentarca na National Geographic, okrenuh Otvoreno i jao meni, evo opet nje.
I to na dan prosvjeda ono malo hrabrih novinara koji nekako plivaju (pa se povremeno utapaju) HRT-om koju svi plaćamo iako ne znam zašto jer ničemu ne služi.

Ono gledaš je i ne možeš vjerovati koliko se grčevito drži svoje pozicije, toliko da je Branimira Bilića smjestila uza sebe, kako joj se ne bi desilo da joj neki od predsjedničkih kandidata ne dođe u "Precjedničko sučeljavanje", odnosno da im da legitimitet da ako zagusti nisu došli "njoj" nego i Biliću pa sad eto to ih opravdava.
Ne mislim da nisu trebali doći, nego ih može biti sram da oni koji hoće biti naši Predsjednici nisu ničim spomenuli niti naznačili radi čega su danas bili prosvjedi. Znamo radi čega nisu, radi "ne talasaj".

OK, dvojica jesu. Jurčević je jedino o HRT u rukavicama uvijeno i oprezno izrekao da treba na HRT-u napraviti izmjene, ali ne radi toga što se radi s novinarima nego radi toga što se ne daje jednaki promotivni prostor svakom kandidatu. Inače je imao svašta nešto za reći o svemu. Kajin je rekao da bi trebalo napraviti čistku na HRT tek nakon što bi prvo pozatvarao "pola Hrvatske", dakle on "bi ali da mu ne uđe" (komentirao HRT ali tako da nije jasan radi čega). Ostali su šutili kao guzice, i to dvoje od mojih favorita. Bogme više mi nisu favoriti.

To je 10 patuljaka, Snjeguljice nema, ima zato zle kraljice, pa ovo i nije prava priča o Snjeguljici. To njih 10 možda sanjaju da su Snjeguljice, nadam se samo da je i hrvatska javnost to večeras shvatila inače jao nama. A zla kraljica ionako zna da je zla, ali svakom zlu dođe kraj.

No znamo da nema 10 nego 12 predsjedničkih kandidata. A gdje su preostala dvojica? Možemo li vjerovati da su HDZ-ov kandidat i nezavisni biznismen odbili doći u goste Hlo (jel vi možete vjerovati da je ta žena nekad bila perjanica Radia 101?? Bog bi se okrenuo u grobu da već davno nije uskrsnuo i da sve ovo ne vidi odozgora), ali to so upakirali u "neodgodive obaveze"? Iako ni zeru ne vjerujem da ih vode tako moralni razlozi - ako je to bio pravi razlog nedolaska onda su jebeno hrabri muževi - kao zečevi, a da nam takva hrabrost odlikuje trećeg hrvatskog Predsjednika?
Pa hajde recite onda: ne dolazim na HRT radi toga i toga!!
Je a kako će onda pobijediti ako ih HRT bude ignorirao? Ko' da i bi.

Ako to nisu bili razlozi za nedolazak u emisiju, onda su prokleto bahati obojica. Žele biti predsjednici građana Hrvatske a nemaju toliko obraza da joj se obrate i pofajtaju ako treba s drugima. Možete onda misliti kako će se onda pofajtati za Hrvatsku u iole važnijim stvarima. Mikšić misli da ako je u Americi onda je to malo jači razlog od Hebrangovog "predizbornog skupa".

I sad se ja na kraju bacim u političke diskusije umjesto da dignem na blog report s Massive Attacka ili Erosa Ramazzottija, ali ako vam ja krenem pričati o politici onda znači da je vrag odnio šalu. Novinarka sam ali sam radi ovakvih svinjarija (slično kakve se sada dešavaju na HRT) i prešla u druge profesionalne vode jednom vrlo davno i nikad se nisam vratila (moje sadašnje novinarstvo vezano je isključivo uz muziku) i nikada neću.
No podržavam sve koji jesu tu i koji se bore. Pa makar i blog postom.



Potpisujem skoro sve što je Tomislav Klauški napisao u svom komentaru na www.index.hr: "Koga je briga za cenzuru".


Molim vas, recite mi da vas još ima takvih.


Post je objavljen 21.11.2009. u 00:34 sati.