Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

47 ronina ponovno na filmu

Dakle vijest kaže da će Carl Rinch režirati film koji će se zvati "47 Ronin". Priča koja potiče iz feudalnog Japana 18.st. o plemenitih 47 ronina tj. samuraja bez gazde, ili po naški vitezova bezemljaša (ti i takvi u nas su se borili u Svetoj Zemlji) koji osvećuju smrt svog patrona ili gazde (nešto što bi odgovaralo da vitezovi Okruglog stola osvete smrt kralja Arthura).
Filmova o roninu ima, prvi koji mi pada na pamet je onaj sa Robertom De Nirom "Ronin" u kojem se samo jednom spominje ta izvorna priča naracije radi, ne bi li prosječni gledatelj koji ne zna za tu priču skontao i s njom stavio u suodnos sudbinu Sama ... odmetnutog agenta CIA-e kojeg tumači De Niro.
Svakako da su i Japanci snimili svojih 5 filmova (po IMDB-u) na tu temu ... a prvi je takav film o vjernih 47 ronina snimljen daleke 1941.g. "Genroku Chűshingura".
No, da se vratim na početnu vijest sa FilmDrunka... kaže se da se sprema svojevrsni remake tog poznatog japanskog izvornika. Naravno ... rekao bih remake na neki način, američki način koji u manjku svojih izvornih ideja posižu u počesto u daleki Japan (no dosad više hororaca radi).
Scenarij je napravio Chris Morgan (poznatiji po scenariju za film Wanted), a glavna uloga će biti dodijeljena Keanu Reevesu. Film bi trebao po navodima ove filmske stranice biti mišung između fantasy stila tipa onog viđenog u LOTR-u i borilačkih filmova tj. više borilačkih scena viđenih u npr.: Gladijatoru ili 300.
Ja bih možda više htio da se nabaci mračnjačko-stripovski stil "Sin Citya", a ne Gladijatora ili 300, no vidit ćemo.
Sumnjam da će The One u ovoj po njega skrojenoj ulozi pravednog osvetnika zakazati.

Post je objavljen 25.11.2009. u 10:10 sati.