Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaanja

Marketing

20 studeni međunarodni Dan djeteta


Image and video hosting by TinyPic

DJECA LJUBAVI

Get this Mp3 @ Mp3VideoMuzika.net


20 studenoga 1950 godine Skupština Ujedinjenih naroda proglasila je „Deklaraciju o pravima djeteta“ a 1989 godine „Konvenciju o pravima djeteta“.
20 studeni proglašen je Međunarodnim danom djeteta i tog se dana u cijelom svijetu održavaju brojne aktivnosti a koje se odnose na dobrobit djece.

Ovih dana svjedoci smo velikog porasta nasilja među samom djecom.
Također djeca su izložena velikom preplavljenosti negativnih sadržaja u medijima, razgovorima, javnosti…. Jasno je da svi mi reagiramo na negativno te nije čudno da nas ono angažira i na emocionalnoj razini. Istovremeno, neka psihologijska istraživanja pokazuju da je izlaganje pro socijalnim-pozitivnim sadržajima učinkovito ili učinkovitije u formiranju pro socijalnog ponašanja nego što bi izlaganje djece nasilnim, agresivnim i negativnim sadržajima utjecalo na neprihvatljivo ponašanje. Međutim, pozitivni sadržaji namijenjeni djeci su ili manje dostupni ili ih uopće nema.
Svjedoci smo velike rasne, nacionalne i vjerske netrpeljivosti među djecom a sve je to uzrok negativno utjecanje javnog mijenja.
Nažalost sve je više i više veliki porast „pedofilije“ kao i velikog iživljavanja i nasilja nad djecom. Nažalost svjedoci smo i velikom porastu prometnih nesreća nad djecom s tragičnim i smrtnim posljedicama.

I zato upravo Ujedinjeni narodi na današnji dan kad se slavi obilježavanje Međunarodnog dana djeteta pozivaju cijeli svijet na prijateljstvo, mir i razumijevanje među djecom.
Da se zaustavi val nasilja, netrpeljivosti, ponižavanja, ubijanja bez obzira na boju, vjeru i nacionalnost djeteta.
Djeca su najosjetljivija skupina koja treba zaštitu a mi smo tu da im to pružimo.
Bila ona bijela, crna, žuta, zdrava, bolesna, s posebnim potrebama ona su prije svega djeca, djeca koja imaju pravo na ŽIVOT.

Lijepo je Phil Bosmans napisao:
„Poželi si srce djeteta koje veselo vrišteći trći zabranjenim travnjakom, klikće zbog jedne sićušne ribice što klizi kroz vodu; raspituje se o zvijezdama i tko ih je zapalio i koje te nikad ne voli zbog tvog debelog novčanika, nego što se znaš igrati i smijati, jer znaš pripovijedati fantastične priče i pjevati vesele pjesme“.

A za ovaj osmjeh se valja boriti zar ne???

Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 20.11.2009. u 08:40 sati.