Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Karlovački simpatizeri Dinama: Sad smo uz domaće!

Image and video hosting by TinyPic
Iako između navijača Dinama i Karlovca nikad nije bilo sukoba, a klubovi imaju prijateljske odnose, policija je ipak susret označila visokorizičnim.

Nakon Hajduka, Karlovac čeka još jedan veliki derbi - u nedjelju u grad stiže Dinamo. U desetljećima očajnog karlovačkog nogometa, velik broj Karlovčana simpatizirao je upravo zagrebačke modre, pa većina u nedjelju očekuje - dolazak prijatelja.

Policija je ipak susret označila visokorizičnim i najavljuje velik broj policijskih djelatnika na samom stadionu, ali i u gradu i na njegovim prilazima. Ipak, izašla je u susret zamolbi iz samog kluba i dopustila veći broj navijača Dinama; umjesto najavljenih 800, na sjeveru stadiona moći će ih biti tisuću.

– U nedjelju smo svi za Karlovac, ali nije tajna da je mnogim Karlovčanima upravo Dinamo drugi klub, pa igrače i navijače čekamo kao prijatelje. Nema nikakvog razloga za izgrede – kaže predsjednik NK Karlovca Zoran Sabljarić.

Čudan osjećaj

A budući da je velika većina Karlovčana, dok je lokalni klub igrao u nižerazrednim natjecanjima, simpatizirala Dinamo, zanimalo nas je za koga će navijati u nedjelju.

Zlatko Kuzman, predsjednik Županijske gospodarske komore, desetljećima je vjeran modrima. Kada god uspije odlazi na Maksimir i prati svoje ljubimce uživo, ali sada će, tvrdi, ipak biti na strani lokalnog kluba:

– Bilo bi mi puno teže da je riječ o utakmici koja je jednako važna za oba kluba. No, kako mislim da su bodovi puno potrebniji Karlovcu, u nedjelju ću prvi put u životu navijati protiv Dinama. Bit će to čudan osjećaj – kaže Kuzman.

Dario Janković, donedavni čelnik SDP-a, ne samo da je vatreni dinamovac, već je bio i preteča Bad Blue Boysa. Najvatreniji navijači tada još nisu nosili to ime, ali Janković je s Dinamom prošao brojne stadione u bivšoj Jugoslaviji.

– U nedjelju će, ipak, prevladati lokalpatriotizam. Navijat ću za Karlovac – tvrdi.

Milan Šulentić bio je direktor NK Karlovca u najtežem ratnom razdoblju, kasnije je bio dužnosnik Dinama. Ima zanimljivu poruku.

Jelić za - Rakovac!

– Dinamo mi je svetinja, ali svojim prijateljima dinamovcima iz drugih gradova poručujem da sam sretan zbog privilegije da u ovom trenutku navijam za dva kluba koji igraju najljepši nogomet u Hrvatskoj. Za Dinamo i za Karlovac – rekao je Šulentić.

Na kraju, svojim odgovorom iznenadio nas je gradonačelnik Damir Jelić.

– Nogomet mi nije posebno prirastao srcu. Postoji samo jedan klub čije me pobjede istinski vesele, a to je klub iz moje četvrti, županijski drugoligaš NK Rakovac – kaže Jelić.

Ulaznice za susret Karlovca i Dinama u prodaji su od četvrtka. Iako se razmišljalo o mogućnosti da cijena bude manja zbog TV prijenosa, promjena ipak nema: 80 kuna za Istok, 60 za Zapad i 40 za Jug i Sjever.

Ulaznice se mogu nabaviti u kafićima Stadion i Korner (u dvorani) i u Kredigsu, a još se pokušava pronaći način da se dio ulaznica u prodaju pusti i u D. Resi i Ozlju. Tijekom subote i nedjelje u središtu grada, na raskrižju Radićeve i Korza, bit će i prigodni štandovi.

Post je objavljen 19.11.2009. u 19:37 sati.