Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Najava 13. kola Serie A

Nakon prošlotjedne pauze ovog vikedna vraća se Serie A. Igraju se utakmice 13. kola među kojima nema nekog većeg derbija, ako se izuzme onaj Sicilijanski u Palermu gdje ljutom rivalu stiže Catania. Evo parova te najave svih utakmica :

Bologna - Inter subota od 18 h ( "Nerazzurri" odnosno Inter nije izgubio na stadionu Renato Dall'Ara u Bologni još od sezone 2001/02. kada su domaći slavili s 2 : 1 . Najveću zadnju pobjedu uz pravu kišu golova Inter je nad Bolognom ostvario u sezoni 1988/89. kada je bilo 0 : 6 . U prošloj sezoni također je slavio Inter rezultatom 1 : 2 . Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u Bologni, a sve u Serie A je 29 - 11 - 23 ; 29 pobjeda Bologne, 11 remija, 23 pobjede Intera. )

Fiorentina - Parma subota od 20.45 ( U zadnje 4 utakmice koje su igrane na stadionu "Artemio Franchi" u Firenzi viđene su 4 pobjede "viola" odnosno Fiorentine. U zadnjoj utakmici između ova dva sastava slavila je dakle Fiorentina rezultatom 3 : 1, a bilo je to 2008. godine. U redovima domaćina zbog kazne u ovoj utakmici pravo nastupa nema reprezentativni veznjak Riccardo Montolivo. Ukupan omjer im je 7 - 4 - 4 . )

Livorno - Genoa nedjelja od 15 h ( "Grifone" odnosno Genoa nije ostvarila pobjedu na stadionu "Armando Picchi" u Livornu od daleke 1938. godine. U zadnja 4 susreta igrana između ova dva tima zabilježena su 4 remija. Za Genovljane u ovoj utakmici pravo nastupa zbog kazne nema vezni igrač Omar Milanetto. U posljednjem njihovom susretu igranom u sezoni 2007/08. bilo je 1 : 1 . Ukupan omjer im je 2 - 8 - 2 . )

Milan - Cagliari ( Na San Siru sastaju se dvije ekipe koje trenutno relativno visoko kotiraju na tablici. "Rossoneri" su slavili u 6 od zadnjih 7 susreta na svome stadionu protiv gostiju sa Sardinije. U prošloj sezoni bilo je 1 : 0 . U redovima Milana zbog kazne neće igrati Alessandro Nesta, dok kod Cagliarija neće nastupiti vezni igrač Andrea Cossu. Ukupan skor im je 16 - 9 - 3 . )

Napoli - Lazio ( Do danas za ovu utakmicu prodano je preko 20 000 ulaznica, te se i ovaj put očekuje posjeta od preko 50 000 navijača Napolija. Onih gostujućih iz Rima neće biti, jer je talijanski savez za suzbijanje nereda i sukoba na utakmicama zbog loših odnosa između ove dvije navijačke skupine zabranio dolazak Lazialima. Zadnji uspjeh protiv Lazia "partenopei" odnosno Napoli je zabilježio u sezoni 1996/97. kada je bilo 1 : 0 . U prošloj sezoni trijumf su odnijeli "biancocelesti" rezultatom 0 : 2 . U redovima domaćina zbog kazne neće nastupiti defanzivni igrač Salvatore Aronica. Ukupan omjer im je 25 - 19 - 9 . )

Palermo - Catania ( Ovo je veliki otočki, odnosno Sicilijanski derbi. Očekuje se da stadion "Renzo Barbera" u Palermu bude dobrano ispunjen, te da će se na njemu naći oko 35 000 gledatelja. Palermo će željeti osvetu za teški prošlogodišnji poraz na svome terenu kada je bilo 0 : 4 , a zanimljivo da je tada na klupi Catanije sjedio današnji trener Palerma Walter Zenga. U ovom Sicilijanskom derbiju najviše golova postignuto je u sezoni 2006/07. kada je bilo 5 : 3 . Ukupan omjer im je 2 - 2 - 1 . )

Roma - Bari ( "Pugliesi" odnosno Bari nije nikada slavio na stadionu "Olimpico" protiv Rome. No, uspjeli su remizirati dva puta u zadnje 4 utakmice. Velike šanse da zaigra na ovoj utakmici nakon duže pauze zbog povrede ima Romin kapetan i ikona kako kluba tako i grada Francesco Totti. Ukupan omjer im je 22 - 6 - 0 . )

Sampdoria - Chievo ( "Blucerchiati" su u zadnjim kolima pomalo posustali u rezultatima i plasmanu na tablici, pa će se nastojati vaditi u nedjeljnom meču protiv Chieva. Najuvjerljiviju pobjedu nad ekipom "Mussi Volanti", odnosno "leteći magarci" Sampdoria je ostvarila u sezoni 2006/07. kada je bilo 3 : 0 . Za domaće u ovoj utakmici neće nastupiti kažnjeni Marius Stankevicius. Prošle sezone utakmica je završena remijem od 1 : 1 . Ukupan omjer im je 3 - 1 - 1 . )

Siena - Atalanta ( Gosti iz Bergama će u ovu utakmicu ući oslabljeni neigranjem kapetana Cristiana Donija te Tiberia Guarentea, koji su kažnjeni. Jedina dva remija koja su se desila u susretima ovih dvaju ekipa zabilježena su u sezonama 2006/07. i 2007/08., i to identičnim rezultatom od po 1 : 1 . Ukupan skor im je 2 - 2 - 0. )

Juventus - Udinese nedjelja od 20.45 ( Ovo će biti dvoboj između "bianconera" iz Torina i "bianconera" iz Udina. Juve je u prošlom kolu uvjerljivo savladao Atalantu na njenom terenu sa 2 : 5 , dok "Fiulani" u zadnje 2 utakmice osvojili su samo 1 bod. Posljednji remi između ove dvije ekipe viđen je u sezoni 1989/90. kada je bilo 1 : 1 , dok je utakmica sa najviše golova bila ona u sezoni 1959/60. kada je Juve slavio s 5 : 3 . Za Juventus od samog početka mogao bi zaigrati oporavljeni Alessandro Del Piero, dok je veliki hendikep "Friulana" neigranje njihovog ponajboljeg igrača i reprezentativca Italije Antonia Di Natalea. Ukupan omjer im je 26 - 5 - 4 . )


Post je objavljen 19.11.2009. u 14:43 sati.