Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

Zvjezdani glasnik = Galileo Galilej

Rijetko imam priliku preporučiti neki novi film iz HRT-ove radinosti, pogotovo koji potvrđuje visoku estetiziranost i sadržajnost.
Za sve one skeptike glede igranog programa u produkciji HRT-a ovdje nije posrijedi riječ o igranom filmu, već o odličnom dokumentarnom filmu ("Zvjezdani glasnik", u režiji Nane Šojlev) trajanja 76 min. Danas je i premijerno prikazivanje ovog dugometražnog dokumentarca za svekoliko gledateljstvo naše državne dalekovidnice na drugom programu u 21:15h a riječ je životu ovog vrlo zanimljivog talijanskog znanstvenika i izumitelja Galilea Galileja. Onog tko zanima da li je ili nije izrekao čuvenu izreku: "Eppur si muove" (izjavu koju je navodno dotični promrmljao u trenutku smrti) .... morati će pogledati ovaj dokumentarac.

Ponekad se pitam što treba ljudima iz direkcije HRT-a bespotrebni nizovi fulanaca igranih filmova, kad imamo talenta i znanja za ... kako se ljepo može (ili moći ćete) vidjeti iz priloženog, izradu odličnih dokumentaraca.
HRT je još uvijek puno kopalja ispred ostalih (komercijalnih) televizija u visokim standardima izrade, da će vjerojatno trebati podosta vremena da se dostigne ta razina izrade i profesionalnosti. I tako konačno nakon niza promašaja, što se tiće serija i filmova, ovo je pun pogodak iako je riječ o jednoj zanemarenoj filmskoj kategoriji ... dokumentarcu.

Nikako ne propustiti!

Post je objavljen 20.11.2009. u 12:50 sati.