Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/petrusak1904

Marketing

Glupost + Arogancija = Ubitacna kombinacija


Image and video hosting by TinyPic

Znate na onu staru hrvatsku predrasudu kako su Ameri glupi? U vecini slucajeva ne bih se slozila nego bih rekla kako se radi samo o razlicitom skolovanju i stoga manjku znanja, ali ne i inteligencije. A sto je s onom manjinom koju ne ubrajam u ovu gornju recenicu?
Ta manjina izgleda ovako: Zamislite osobu koja ima jako prosjecnu, mozda usudila bih se reci i ispod prosjecnu americku srednjoskolsku izobrazbu. I onda ta osoba dodje na koledz i ostane u nekim svojim zatupljenim normama iz srednje skole ( govorimo o americkoj srednjoj skoli podjeljenoj na popularne klince, navijacice, igrace footballa i one nevazne). Na koledzu odabere tkz "major" koji ne da nije znanost, nego nije ni malo laksi biznis, vec se radi o necemu kao izmisljenom za osobe koje nisu ni za sto (neka mi nitko ne zamjeri). I onda ta osoba iskoristi ono malo inteligencije ne da prosiri horizonte, nego da se uobrazi nad nekom malom hrpicom znanja i mogucnosti. I ako jos takvoj osobi dodate pridjev Amerikanac i uzmete u obzir cinjenicu kako je ta osoba odrastala tijekom osmogodisnje Busheve vladavine, kao konacni rezultat dobijete zbilja ubitacnu kombinaciju gluposti i arogancije.
Stvarno neka mi nitko ne zamjeri jer pokusavam sebi dati oduska od jedne bas takve osobe. Nikad se nisam morala boriti s tudjim predrasudama, vec sam uvijek pokusavala razbijati svoje i onda na svoju zalost naletim na osobu punu predrasuda koje izviru iz ogromne rupe zvane neznanje i sto je najgore tu osobu moram vidjat cak pet puta tjedno...
I onda se onako zazelim onih nasih ljudi, svojih prijatelja, jednostavnosti i otvorenosti... Ma koliko god mi mislili sami za sebe da smo nekad zadrti i puni predrasuda, vjerujte mi, s ovom osobom se nista ne moze usporediti.
Jos uvijek mogu shvatiti neznanje, ta niti smo svi imali iste uvijete i iste prilike. Ali toliku kolicinu arogancije, samo zato sta je igrom slucajnosti rodjena u nekadasnjoj "obecanoj" zemlji, to je nesto sto vjerojatno nikad necu i ne mogu prihvatiti. Uostalom kako to shvatiti?

Post je objavljen 19.11.2009. u 03:01 sati.