Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Svijeće za Vukovar

Večeras su vrgorska djeca zapalila 1700 svijeća u Vukovarskoj ulici u sjećanje na herojski otpor Vukovara 1991. godine. Dvjestotnjak osnovnoškolskih i srednjoškolskih učenika okupilo se u 17 sati pred osnovnom školom i u povorci preko pijace i uzduž ulice Tina Ujevića krenulo prema Vukovarskoj ulici.
Nažalost, usprkos činjenici što je organizator na vrijeme najavio ovaj događaj i pozvao sve građane da se pridruže okupljanju "za jedno veliko hvala gradu heroju", večerašnjem je događaju prisustvovao mali broj građana. Roditelji su poslali djecu, ali ih se nije baš previše pridružilo paljenju svijeća. Treba također spomenuti kako policija nije regulirala promet kako treba, pa je stalno prijetila opasnost da neki automobil pokupi koje dijete. Stvarno je teško zatvoriti promet Vukovarskom ulicom deset minuta dok djeca ne upale svijeće.
Djeca su svoje obavila sa zadovoljstvom, mirno i dostojanstveno su zapalili 1700 svijeća. Posebno su se iskazali prvašići koji su bili na čelu kolone zajedno sa više profesora i učitelja obiju vrgorskih škola. Tko nije stigao, još može skoknuti do Vukovarske i uživati u prekrasnom pogledu na svjetla tisuća svijeća uz rubnik ceste.

Post je objavljen 18.11.2009. u 19:05 sati.