Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Najava 15. kola Serie B

Ovog vikenda u standardnim terminima igraju se utakmice 15. kola talijanske Serie B. Derbi kola igra se u ponedjeljak od 20.45 između Cesene i Torina. On interesantnijih duela treba svakako izdvojiti onaj između Brescie i Leccea, te sraz Padove i Empolija. Evo parova i najave svih utakmica :

Vicenza - Frosinone petak od 20.45 ( Jedinu svoju pobjedu nad ekipom iz pokrajine Lazio "Veneti" odnosno Vicenza je na svome stadionu "Romeo Menti" ostvarila u sezoni 2007/08. kada je slavila s 2 : 1 . Frosinone će morati prekinuti seriju loših rezultata ukoliko želi ostati na samom vrhu tablice. Trener "ciociara" odnosno Frosinonea Francesco Moriero je upravo danas produžio ugovor sa klubom do 2012. godine. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u Vicenzi između ovih dviju ekipa je 1 - 0 - 2 ; 1 pobjeda Vicenze, 0 remija, 2 pobjede Frosinonea. )

Albinoleffe - Modena subota od 15.30 ( "Kanarinci" odnosno Modena nije nikada slavila na gostujućem terenu Albinoleffea. Jedina dva remija između ovih ekipa na stadionu "Atletti Azzurri d'Italia" u Bergamu desila su se u sezonama 2005/06. i 2006/07. kada su te utakmice završene najnepopularnijim rezultatom od 0 : 0 . Ukupan omjer im je 3 - 2 - 0 . )

Ascoli - Ancona ( "Dorici" odnosno Ancona osim što nije nikada slavila na terenu "Ascolana" nije uspjela niti uzeti barem 1 bod na stadionu "Del Duca" u Ascoliju još od sezone 1990/91. kada je bilo 1 : 1 . No, gosti namjeravaju prekinuti tu neugodnu tradiciju jer u Ascoli dolaze kao trenutno drugoplasirana ekipa na tablici. Ukupan omjer im je 4 - 1 - 0 . )

Brescia - Lecce ( "Salentini" odnosno Lecce nije postigao gol na stadionu "Mario Rigamonti" u Bresciji još od daleke sezone 1991/92. Domaći sastav će pokušati da ostvari kontinuitet u igrama i rezultatima, te da učini sve što je moguće kako bi savladala lidera prvenstva koji u Bresciju dolazi sa velikim ambicijama i u velikoj formi. Ukupan omjer im je 5 - 5 - 2 . )

Crotone - Reggina ( Jedinu odigranu utakmicu u ovoj kategoriji dobila je u svoju korist Reggina. Desilo se to u sezoni 2001/02. kada su "amaranto" slavili s 1 : 2 . No, Crotone u ovu utakmicu ulazi na krilima 3 uzastopne pobjede u prvenstvu, te će na tribinama stadiona "Ezio Scida" imati nedvojbeno veliku podršku svojih vatrenih navijača. Ukupan skor im je 0 - 0 - 1 . )

Gallipoli - Mantova ( Bit će ovo teška utakmica, pogotovo za goste iz pokrajine Lombardia. Ukoliko izgubi trener Mantove Michele Serena mogao bi dobiti otkaz sa svoga radnog mjesta. S druge strane, sastav trenera Giuseppe Gianninija nalazi se u puno boljoj situaciji, s obzirom da su u posljednjim kolima ostvarili zapažene rezultate. Ove dvije ekipe ranije se nikada nisu susretale u Serie B. Dakle, ukupan omjer im je 0 - 0 - 0 . )

Grosseto - Salernitana ( Jedina utakmica između ova dva tima odigrana je u prošloj sezoni, kada su domaćini iz pokrajine Toscana uvjerljivo porazili i ponizili ekipu Salernitane savladavši ju s 6 : 2 . Ukupan omjer im je 1 - 0 - 0 . )

Padova - Empoli ( Empoli nije nikada uspio pobjediti na stadionu "Euganeo" u Padovi. Tradicija je potpuno na strani domaćina. U zadnje 3 odigrane utakmice između ovih sastava "Veneti" odnosno Padova je slavila u sva tri susreta, i to identičnim rezultatom od po 1 : 0 . Ukupan omjer im je 4 - 1 - 0 . )

Sassuolo - Piacenza ( Samo jedna utakmica u Serie B je zabilježena u prošlosti između ekipe "nero-verdi" odnosno zeleno-crnih iz Sassuola i "biancorossa" odnosno crveno-bijelih iz Piacenze. Bilo je to u prošloj sezoni, a slavili su "Emiliani" odnosno Sassuolo rezultatom 2 : 1 . Ukupan omjer im je 1 - 0 - 0 . )

Triestina - Cittadella ( U jedinoj odigranoj utakmici između ovih dviju ekipa slavili su "alabardati" odnosno Triestina. Desilo se to u prošloj sezoni, a rezultat je bio 2 : 1 . Ukupan omjer im je dakle 1 - 0 - 0 . )

Cesena - Torino ponedjeljak od 20.45 ( Ovo je zasigurno derbi 15. kola Serie B. Na stadionu "Dino Manuzzi" u Ceseni očekuje se preko 15 000 gledatelja. "Romagnoli" odnosno Cesena je slavila samo jedanput nad Torinom na svom terenu, a bilo je to u sezoni 2004/05. kada je bilo 1 : 0 . Ukupan omjer im je 1 - 1 - 2 . )



Post je objavljen 18.11.2009. u 18:59 sati.