Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mrvice-iz-moje-kuhinje

Marketing

Blitva na bijelo

U Dalmaciji se blitva jako puno konzumira...ali svi je nekako rade na isti način. Varijacija je samo u začinima.
Meni dosadilo....ja sam htjela probati nešto novo....

Evo šta je ispalo:

Blitva na bijelo





Dakle....

- 1kg blitve očistiti i narezati na vece komade
- 3 srednja krompirića oguliti i narezati na kockice

- maslinovo ulje
- začini (sol, papr, vegeta, curry, bosiljak)
- vrhnje za kuhanje
- brašno
- parmezan

U veću posudu s vodom staviti kuhati blitvu i krompir cca 20 minuta. Ja sam stavila mrvicu soli, vegete, papra, petrusimula/peršina, mrvicu bosiljka i par kapi maslinova ulja.

Dok se Blitva kuha, pripremiti bijeli umak.

Na maslinovom ulju "zažutiti" dvije žlice brašna, mrvicu soli i papra i Carry-a. U to dodati 2 dl vode i miješajući lagana ujednačiti smjesu. U ujednačenu smjesu dodati 1 dl vrhnja za kuhanje i pustiti neka prokuha.

Prokuhanu blitvu procijediti i staviti u vatrostalnu zdjelu. Zaliti bijelim umakom i staviti na laganu vatru neka prokuha. Kad je prokuhalo maknuti s vatre, posuti parmezanom i poklopiti.

Uz "blitvu na bijelo" sam ispekla dvije kobasice.

Mužić pužić je bio prezadovoljan i slasno je oblizao svoj tanjur.

Probajte....





Post je objavljen 17.11.2009. u 16:01 sati.