Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Ustavni sud je presudio – Rajo plaćaj harač!


Image Hosted by ImageShack.us



Upravo slušam na radio postajama najnoviju vijest. Ustavni sud odbacio tužbe Predsjednika države i 80.000 građana da je Jacin Harač protuzakonit.

Obzirom da znamo tko postavlja ustavne suce, kakvog su moralnog i opće ljudskog profila i kakvo im je stručno znanje, odluka teško ikoga može iznenaditi. Uz upitnost njihovih moralnih i stručnih kvalifikacija u ovom slučaju je i u pitanju direktni sukob interesa. To je i inače karakteristično za demo(n) kraciju u kojoj odluke u mnogo slučajeva donose oni koji su OSOBNO zainteresirani da se one provedu upravo onako kako ONI to žele. Naime, ukidanjem Jacinog Harača država bi imala manje novaca u proračunu a time bi bila prisiljena, između ostalih leziljebovića, smanjiti plaće i nedodirljivima veličinama u Ustavnom sudu.

Jedina ispravna odluka bi bila raspisivanje referenduma o tome je li taj harač ŽELE plaćati oni koji ga plaćati MORAJU! No to je već demo(n)kratska iluzija u glavama stvarnih demokrata.

U čisto zakonski aspekt te odluke se neću upuštati jer nisam stručnjak za pravne smicalice u kojima i evidentni ubojica može biti proglašen nevinim jer ga nitko nije snimio kamerom ili fotoaparatom kada je zločin počinio i još uz prisutnost najmanje tri vjerodostojna svjedoka. Najbolji primjer je slučaj ubojice policajca u pljački u Sesvetama gdje sada mudruju je li metak u tijelo ubijenog došao s prednje ili stražnje strane u leđa, a zanemaruju osnovni podatak da policajac ne bi ni bio ubijen da dotični pljačkaš nije pljačkao i pri tome pucao. Uz to nije mi dostupno ni obrazloženje odluke od strane Ustavnog suda.

Ali zato postavljam jedno jednostavno moralno pitanje:
Je li ljudi, saborski zastupnici, potpredsjednici, ministri, tajnici, predsjednik vlade i ostali paraziti koji žive na račun „neposrednog proizvođača“ (mrski ali točan naziv iz „mračnih“ vremena bez obzira koju su klasu leziljebovića u ta vremena oni hranili) imaju MORALNO pravo uvoditi dodatni porez. Pa zvao se on kako mu drago.

I to zato što su sami svojim glupim, idiotskim, koristoljubljivim, nepromišljenim, ignorantskim na sve primjedbe, bezobraznim, arogantnim, mafijaškim, prepotentnim, u inat oporbi i zbog svojeg neznanja pogrešnim raznoraznim odlukama, doveli do toga da ga je ZBOG UPRAVO TAKVIH NJIHOVIH odluka i trebalo uvesti. A da pri tome ne snose APSOLUTNO nikakvu ODGOVORNOST za te svoje postupke i da im zbog famoznog „zastupničkog imuniteta“, koji usput govoreći ne služi ničemu drugom nego da ih štiti od odgovornosti i kazne zbog vođenja pogrešne politika koja ima katastrofalne posljedica za građane i državu u cjelini, neće pasti ma i jedna dlaka s glave.

Znam da tako ne mogu rezonirati članovi Ustavnog suda pa donijeti drugačiju odluku jer MORAL i PRAVO nikada nisu išli ruku pod ruku. PRAVDA da, ali tko pita što je pravedno!. Međutim ako su već donijeli takvu odliku, mogli su uz obrazloženje dodati i to moralno pitanje i izjaviti: zakon je u skladu s Ustavom, ali mi osuđujemo one koji su doveli do potrebe za uvođenjem harača u onako preopterećenu privredu i budžete građana.
Da jesu, mislim da bi u očima javnosti (raje) postali mnogo vjerodostojniji.
Naravno u tom slučaju bi ubrzo ostali bez svojih fotelja u Ustavnom sudu! A kada su kraljevi i carevi bili spremni gubiti krune zbog raje?


Post je objavljen 17.11.2009. u 15:37 sati.