Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mrvice-iz-moje-kuhinje

Marketing

Branina pita od jabuka

Moja draga susjeda Ivana zarazila me je kolačima s prhkim tijestom. U našem dučanu došle su fenomenalne jabuke, prave...kaže teta Vrličke...mi joj vjerovali...toliko da smo odmah 5kg uzeli thumbup

Dio smo uspjeli pojesti...ali bome...dobrih kilo i pol je ostalo. Šta s njima? Već počele mrvicu žutiti na mjestima...dakle treba ih se riješiti po kratkom postupku...

Napraviti kolač...ali kakav?

Onaj s pudingom od vanilije mi je isfuran...iako ga sto godina nisam radila, ali moram priznat da mi ga djeca baš i ne vole nešto ekstra...

Mozgala, mozgala i smozgala....evo recepta....




Tijesto

- 25 dag oštrog brašna
- 10 dag šećera
- 17 dag margarina
- 4 žumanjka
- 2 žlice vrhnja
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer

Nadjev 1

- cca kilo i pol naribanih/nagratanih jabuka Idared, lipih slatkih crvenih (mogu bilo kakve)
- 2 vanili šećera
- par kapi limuna
- korica od pola malenog limuna

Nadejv 2

- 50 dag svježeg sira
- 25 dag šećera
- 4 bjelanjka istučena u čvrsti snijeg
- 2 žlice griza (pšenične krupice)


Umjesiti prhko tijesto i podijeliti ga na dva dijela.

Naribane jabuke prodinstati na par kapi ulja uz ostale sastojke. Ostaviti da se mrvicu ohladi. (ne stavljati baš vrelo na tijesto)

U čvrsto utučene bjelanjke dodati svježi sir, šećer i griz. Sve dobro umješati.

Prvi sloj tijesta staviti u pleh. Na njega staviti najdev od jabuka. Na jabuke staviti smjesu od sira i na kraju sve to skupa prekriti s drugim dijelom razvaljanog prhkog tijesta.

Peči cca 20 minuta na 180C - u biti peči dok ne porumeni. Prije posluživanja posuti šećerom u prahu.

Dobar tek

Post je objavljen 12.11.2009. u 14:42 sati.