Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vistica3

Marketing

Tacx

Ove godine sam se uvjerio u važnost biciklističkog segmenta na utrkama dugog triatlona. U sezonama do ove bi se preko zime fokusirao na plivanje i trčanje, a biciklizam reducirao na 1 ili 2 treninga vikendom ako bi vrijeme to dopustilo. To mi je bilo dovoljno za kraće utrke sa dopuštenom zavjetrinom, ali da bi bio kompetitivan u dužim utrkama trebao bi promjeniti plan. Zbog toga mi je prioritet broj jedan za ovu godinu bila nabava trenažera. Nizozemska kompanija Tacx jedna je od vodećih u toj branši. Proizvodni asortiman im je dosta širok, pa svaki biciklist može pronaći nešto za sebe Jedna od njihovih prednosti je i mogućnost da se svaki, pa i najmanji dio tranažera naknadno naruči (ukoliko dođe do nekog kvara ili sl.)
Nisam od onih koji se boje lošeg vremena. Prošle godine je bilo samo par dana kad nisam išao biciklom na posao. Jednom, kad je napadalo 15cm snijega kojeg preko noći nisu stigli očistiti sa biciklističke staze (premda sam i tada krenuo, ali sam odustao nakon 500m jer sam vidio da to nema smisla). Drugi put sam imao pauzu od desetak dana nakon bliskog susreta s autom. Međutim, jedno je lagana (i kratka) vožnja do posla, a trening nešto drugo. Trenirao sam ja na temperaturama i ispod -5C, ali sam shvatio da od takvih treninga ima više štete nego koristi. Hladnoća se uvuče u kosti, ukočim se, intenzitet ne mogu podići ni blizu neke prihvatljive razine... Drugi, a možda i veći problem predstavlja činjenica da preko zime mogu trenirati jedino po mraku. Dnevno svjetlo vidim jedino kroz prozor dok sam na poslu.
Odlučio sam se za Tacx Flow, koji između ostalog mjeri i snagu, pa ću imati još jedan parameter kojeg mogu pratiti kroz sezonu. Trenažer bi mi mogao dobro doći za praćenje forme, jer vanjski parametri (vjetar, kvaliteta asfalta, temperatura) nemaju utjecaja na trening. Vjerojatno ću iz tog razloga i u toplijem dijelu godine barem dio intervalinih treninga prebaciti na trenažer.

Post je objavljen 17.11.2009. u 11:20 sati.