Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crushcrushcrush

Marketing

< Pandorina Kutija >

Da bi kaznio ljude, Zeus je naredio ostalim bogovima da načine ženu- PANDORU - kao dar ljudima. Olimpski bogovi obdarili su je raznim darovima i osobinama, a posebno je važna bila - ZNATIŽELJA.
Prometej je svome bratu Epimeteju rekao da ne prima nikakve darove od bogova. Epimetej ga nije poslušao te, kad su bogovi poslali Pandoru na zemlju, zaljubio se u nju. Hermes mu je rekao da je ona Zeusov dar i upozorio ga da ne dira Pandorinu kutiju koja je bila njezin miraz. Epimetej je rekao Pandori da ne otvara kutiju.
No, Pandora je znatiželja prevladala te ju je otvorila. Sva su zla izašla na dotada bezbrižno čovječanstvo koje je živjelo u blagostanju. - kuga, tuga, siromaštvo, zločin, očaj, pohlepa, starost, bolest, ludost, prkos, glad, prijevara . Odmah ju je zatvorila , a unutra je ostala samo - NADA .. Svijet je bio vrlo hladan i turoban, a onda je Pandora opet otvorila kutiju te je nada izletjela van. Tako je čovječanstvo i u zlim vremenima dobilo i malo nade.
Pandora je tako, zatvoriši kutiju prije nego što je nada izašla van, spasila svijet od najgore štete . Naime, riječ bolje mogla prevest kao " predviđanje nesreće "


Jako mi se svidjela ova prica o Pandorinoj kutiji i nadam se da ce vama ...^^
I hvala svima koji su mi davali savijete vezano uz prošle post..
Jako mi je pomoglo..
Voli vas vaša Đasminka ^^

nature Pictures, Images and Photos


Post je objavljen 17.11.2009. u 10:20 sati.