Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novisvjetskiporedak

Marketing

U Nagasakiju održana misa za Vukovar


Image Hosted by ImageShack.us




Sveta misa zadušnica za vukovarske žrtve i za mir u svijetu služena je u nedjelju u katedrali Urakami u japanskome gradu Nagasakiju u povodu osamnaeste obljetnice pada Vukovara.

Misu je predvodio biskup Sakae Kojima, a veleposlanik RH u Japanu Drago Štambuk obratio se vjernicima prigodnim govorom.

U misnom slavlju sudjelovalo je oko sedam stotina vjernika, a istodobno se u svim crkvama nadbiskupije Nagasakija molilo za žrtve Vukovara i za mir u svijetu.

Na početku mise biskup je vjernicima predočio stradanje Vukovara, dok je hrvatski veleposlanik u govoru naglasio da prijateljstvo i sućut ubrzavaju zarastanje rana te je pozvao na zajedništvo u uzajamnom suosjećanju.

Dan uoči obilježavanja pada Vukovara u Nagasakiju je osnovano Društvo japansko-hrvatskog prijateljstva Nagasaki-Hrvatska, s posebnim naglaskom na suradnji s Vukovarom.

Osnivačkoj skupštini nazočili su gradonačelnik Nagasakija Tomihisa Taue, nadbiskup Joseph Takami, zastupnik u japanskom parlamentu Seigo Kitamura te specijalni izaslanik guvernera Keinosuke Tanaka. Za predsjednika Društva izabran je ugledni poslovni čovjek Shigemi Yoshida.


Hina


Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 16.11.2009. u 21:08 sati.