Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hidas

Marketing

Voda, Sunce i pravilno disanje - sve što nam je potrebno..

Pokušat ću ukratko zaokružiti neka saznanja u nekakav kratki zaključak, ovaj post više fizičko, sljedeći možda više duhovno:

3 stvari bez kojih ne možemo živjeti su voda, sunce i disanje.. neki bi dodali i hranu, novac i sl. no ja bih se fokusirao na ove 3 najbitnije.

- o vodi sam pisao nekoliko postova ispod, nadodao bih samo da to osvjestite.. nemojte piti tek kad dehidrirate nego dan započnite s čašom vode, nakon jela i za vrijeme jela možda pijete vino ili pivo, no usvojite zdraviju naviku da popijte najprije nekoliko minuta PRIJE jela običnu čistu vodu, ili pak domaću limunadu.. PRIJE fizičkih aktivnost također se napijte dovoljno vode a ne tek nakon što već dehidrirate.. ne zaboravite i na kapitalističku manipulaciju; zašto kupovati skupu vodu u plastičnim bocama kad je imate gotovo besplatno iz vlastite slavine..

- disanje - bez disanja ne možete živjeti, osvjestie vlastito disanje; da li dišete brzo i plitko, pogrbljeno, samo plućima? ili duboko, smireno, znajući kuda se dah kreće po vašem tijelu, da li dišete plitko i time ste skloniji stresu i bolestima ili dišete punim plućima i trbuhom svjesno uzimajući pranu, životnu silu i tako živite punim životom koji vodi u zdravlje, mir...

- sunčeva svjetlost - bez sunca nema života, naravno nitko vas ne tjera da se trackate štetnim kremama i odete se sunčati ljeti u podne. Također neki pogrešni izvori vam govore da samo iz hrane dobivate vitamine.. No zapravo vitamin A i D možete dobiti od samog sunca čak i bez prethodne hrane, samim time što kožu isložite BLAGOM suncu već dobivate optimalne količine A i D a tjelo samo regulira koliko mu je potrebno.. Izlaganje blagim sunčevim zrakama bez "zaštitnih" faktora, otrovnih kemikalija iz krema, neprocijenjiv je korak prema zdravlju. Ako želite napraviti i korak više počnite se baviti i solarnom jogom tj. gledanjem u sunce. Gledanje u sunce je čista evolucija, postajete neovisni o doktorima, ne trebate više plaćati novac za zdravlje, osim fizičkog zdravlja i otpornosti na sve bolesti (i na svinjsku gripu) postajete i mentalno zdravi a ako želite počinjete razvijati i duhovnost i "paranormalne" u biti vaše normalne prirodne sposobnosti.. Naravno nužno se samo malo informirati, ako vas zanima jednostavno ćete doći do informacija, evo već na ovom blogu dovoljno je da kliknete na link u desnom boxu Sungazing Hrvatska i već ćete sve saznati o dobrobitima solarne joge ili gledanja u sunce. Naravno i ponovo vas upozoravam da vam nitko ne govori da kao neinformirana budala počnete gledati u podne u sunce tko zna koliko vremena, smijete gledati samo u vremenu prvog sata izlaska sunca i zadnjeg sata zalaza sunca, dakle sami izlaz ili zalaz sunca jer tada je sunce blagotvorno za oči i sve ostalo, i počinjete malo po malo, 10 sekundi po deset.. bitno je i u kakvom položaju tijela gledate, na čemu stojite itd. ali to nije tako komplicirano kako se čini, sve možete naučiti u nekoliko minuta kad pročitate sve informacije.

Osim ove 3 stvari spomenut ću i sport i rekreaciju, naravno izvrsno je baviti se sportom no ako niste sportski tip nitko vas ne tjera na pretjerivanje, odite par puta tjedno na jogu ili pilates, lagano trčite, upišite tečaj plesa ili neke plemenite istočnjačke borilačke vještine, što vas već više privlači.. no ako i nemate vremena, volje ili novca za takvu rekreaciju nema problema. Možete kod kuće samo nekoliko minuta dnevno sa samo 2 vrlo jednostavne vježbe napraviti ogroman korak naprijed.

Npr. dovoljno je da se samo odmah ujutro i prije spavanja samo 1-3 puta protegnete i 10ak puta napravite vježbu uvrtanja kralježnice. Pokušat ću vam opisati postupak:

Legnite na pod, opustite se, što znači da malo odvojite ruke i noge od tijela, dlanovi prema gore, duboko udahnite i izdahnite, zatim s udisajem skupite noge, i ruke, ovaj put dlanove okrenite prema zemlji, s udisajem se istegnete tako da ostajete na zemlji no prste na nogama istegnete prema sebi, bradu utegnete prema prsima a ruke protegnete uvis pa sve do iza glave i istegnete ih na podu, zatim sljedećim izdisajem vratite ruke i ponovo zauzmete opušten položaj. To je osnovno istezanje, napravite ga ujutro i navečer dovoljno je samo 1 do 3 puta i već ste 2 milimetra duži i spremni za uvrtanje kralježnice. Uvrtanje ide tako da iz opuštenog položaja ruke ostavite na podu okrenutih dlanova ali u širini ramena i trebaju ostati na podu, a noge podignete u koljenima, udisaj sredina a izdisajem glava se istegne u jednu stranu a noge u drugu, pogled preko ramena, ruke i ramena ostaju na podu, sljedećim udisajem vraćate se u sredinu i samo sljedećim izdisajem nastavite na suprotnu stranu, osvijestite također da pokret kreće iz kralježnice, to ponovite nekoliko puta, recimo 7 do 10ak. Eto samo ovo je dovoljno da napravite odmah ujutro nakon spavanja a prije jela i navečer prije spavanja i već ste učinili velik korak za svoju kralježnicu.. Ovo uvrtanje kralježnice ima više verzija a još se naziva i Krokodil, pa ako vam iz napisanog nije jasno kako izvesti vježbu pokušajte pronaći na internetu ili knjigama..


Post je objavljen 16.11.2009. u 13:38 sati.