Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Obilježen Dan Zapovjedništva za potporu

U vojarni "Satnik Josip Zidar" u Velikoj Buni u petak, 13. studenoga, obilježena je 7. obljetnica ustrojavanja Zapovjedništva za potporu (ZZP). Uz pripadnike ZZP-a, svečanosti su nazočili i visoki časnici, te gosti iz drugih postrojbi Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) i Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Svečanost obilježavanja Dana ZZP-a započela je svečanim postrojavanjem postrojbi ZZP-a, nakon čega su se nazočnima obratili zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH za planove i resurse general pukovnik Slavko Barić, zapovjednik ZZP-a brigadni general Mate Ostović i državni tajnik MORH-a Željko Goršić koji su u svojim govorima podsjetili na ustrojavanje sustava logistike i njezinu ulogu tijekom Domovinskog rata. Također, prisjetili su se na osnivanje Zapovjedništva za potporu prije 7 godina, te su dali osvrt na današnju ulogu ZZP-a, kao glavne logističke cjeline unutar vojske članice NATO-a.

Tijekom programa obilježavanja uručena su promaknuća, nagrade i pohvale djelatnicima ZZP-a, a na Taktičko-tehničkom zboru u 12 točaka predstavljen je rad ZZP-a. Završetak svečanosti upriličen je nastupom Orkestra OSRH.

Post je objavljen 16.11.2009. u 09:39 sati.