Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Tak to delaju potencijalni Predsjednik i njegov vozač


Image Hosted by ImageShack.us


Prema neautoriziranoj vijesti objavljenoj u današnjem „Jutarnjem listu“ (2009-11-15) ispod slike na kojoj se vide nasmiješena lica predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića i njegovog „službenog vozača“, koji ga vozi navodno volonterski, Nike Pulića stoji „Vozim preko 200 na sat, pa neka nas ulove“.

On je hrvatski automobilski as koji i javne prometnice smatra trkaćom pistom. Navodno ga policija svako malo zaustavi. Kaže da ga svaki puta kazne, a po njegovom mišljenju trebali bi mu reći: „Gospodine, nastavite brže, ovo je presporo za vas!“ Smatra da se policija ponaša nepošteno (sic!) prema njemu jer su sretni, kako on kaže, kada ga uhvate zbog prekoračenja brzine od 30 do 40 km/h, jer su eto uhvatili automobilskog asa. Meditira on i dalje pa kaže: „Pokažite mi onoga tko ne vozi preko ograničenja! Neka mi normalni vozač kaže da vozi u skladu s prometnim propisima (sic!) i ja ću mu, ako je to istina, pojesti auto.“
Kako se gospodin Pulić nije izjasnio bi li mi, u slučaju da mi pojede automobil dokažem li mu da vozim u skladu s prometnim propisima, kupio novi, odlučio sam ne provjeravati koliki je njegov apetit prema limenim ljubimcima. Osim toga moglo bi se dogoditi da me, u slučaju da mu tvrdnju dokažem, proglasi nenormalnim vozačem pa onda ne bi morao održati obećanje.

No to nije poanta ovog teksta!
Gospodin Pulić ima demo(n)kratsko i legalno pravo da vozi brzinom kojom želi, plaća kazne, skuplja kaznene bodove, ugrožava živote „nenormalnih“ vozača i njihovih suputnika, ima pravo da ga nervira „pisanje (kazne), to traje 15 do 20 minuta“ dok se njemu žuri, naučio čovjek na trkama žuriti i juriti. To je dapače njegovo ustavno pravo. Tim njegovim hobijem neka se bavi „pravna država“. Baš me briga.

Međutim itekako me je briga što se u istom automobilu uz nedozvoljenu brzinu vozi i možda moj, vaš i naš budući Predsjednik! Ako je točno što donosi list onda je to, da se kandidat za Predsjednika vozi u automobilu čiji vozač svjesno krši propise i još se pri tome smiješi, za moje shvaćanje uloge Predsjednika države tj. briga da se u državi provode zakoni, katastrofa. Ponavljam ako je to istina onda sam siguran da za jednog od kandidata kojima upravo danas ističe rok predaje sakupljenih potpisa podrške neću glasovati.
Pa makar izgledao kao Nadan Vidošević. Ne želim Predsjednika kojemu je „pravna država“ zadnja rupa na svirali.

Rado bih da samo N.V. spada u krug onih kandidata koji o „pravnoj državi“ samo lijepo zbore, dok ih je u zbilji za nju briga kao za lanjski snijeg. Nisam baš siguran da se i u ostalih kandidata ne bi, samo da ima kuraža to javno reći, našao još po neki „službeni vozač“, ako se i oni, sami kandidati, ne ponašaju poput tog „službenog vozača“.


Post je objavljen 15.11.2009. u 21:08 sati.