Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribac

Marketing

500 days of Summer

Napadaj hrvatskog prijevoda je "500 dana ljubavi" što i zapravo odgovara smislu jer ovdje je Summer ime a ne ljeto. Prevoditelji postaju vrlo promućurni u posljednje vrijeme.

500 days


Jedan od onih filmova za koje čujete, onda zaboravite jer se ne prikazuje u najvećem lancu multipleksa, pa vam jako dobra prijateljica to spomene jedne subote i završite u drugom najvećem lancu multiplexa. Gdje su kokice bolje. Trk tamo ako se još prikazuje. Film, eh? Dečko upozna curu. Dečko se zaljubi. Cura ne. Eeeeeee! Što? Odao sam kraj? Zakaj onda preporučam film? Pa ljudi moji, ovo vam je kolaž od filma. 500 dana se vrti malo unaprijed, malo unatrag, no ne zbrčkano i ne zbunjujuće. Očekujete li onakav kraj? Ne.

Joseph Gordon-Levitt. Klinjo iz Trećeg kamenčića od Sunca. Uvjetno rečeno klinjo jer čovjek ima 28 godina i lagano podsjeća na pokojnog Heatha Ledgera. Zanimljivo je vidjeti što se dogodi sa klincima kada odrastu i mogu reći da nije loš. Jedino ima čudan osmjeh. No prava zvjezda filma (kao i ostalih u kojima glumi) jest Zooey Deschanel. Nekako se na nju ljepe uloge lovable frkuša sa kojima bi ste se mogli družiti cijeli život, a koju i oženiti. Nekako mislim da je takva i u pravom životu.

Soundtrack bombončić poput filma. Regina Spector, The Smiths, Simon&Garfunkel su samo neki koje sam prepoznao. Obratite pozornost na postere na zidovima, a prepoznat će te i jednog slikara kada ugledate jabuku i polucilindar na stolu. Fotografija je predivna, a i dobro je znati da je redatelju to prvi dugometražni film nakon niza mnogih videospotova. Koliko se ekipa dobro zabavila svjedoči i ovaj post filmski kratki filmić koji nema veze sa radnjom ali je atmosfera slična. Da ne duljim, evo i trailera.



Pozdravno, Ribac

Post je objavljen 03.12.2009. u 19:50 sati.