Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dva2srca

Marketing

NASLJEDUJ MARIJU

7. O POVUČENOSTI I SABRANOSTI
MEUGORSKA

Kršćanska dušo,nitko ne će uspjeti dobro bdjeti nad samim sobom ako se spremno,kad je potrebno,ne zna povući od svijetske buke.Velika je stvar povučenost!U njoj Bog govori duši i Božji duh silazi na nju.

Ja se nisam osjećala nikada tako dobro kao kad bijah povučenai sama.
Kad su mi bile tri godine,moji me roditelji posvetiše hramu,gdje sam kroz dvanaest godina ostala povučena u svetoj tišini jedne sobice.
Istina,svojim duhom neprestano i posvuda bijah uzdignuta k Bogu,ni nikad tako savršeno kao u vrijeme dok sam bila daleko od ljudi.

Tebi je poznato da me upravo u povučenosti došao pozdraviti anđeo Gospodnji i da sam upravo tada postala Majkm Božjim.

Kad bi okusila milinu i osjetila radost povučenosti,ne bi tako phlepno tražila društvo ljudi i češće bi se zadržavala u šutnji i miru,što je uostalom i potrebno da se baviš pametnim,korisnim i svetim mislima.

Koliko ima riječi,koliko drugih stvari u društvu koje su za tebe beskorisne i štetne!Koliko puta,pobožna dušo,drugi u takvim sučajevima zapažaju tvoje pogreške!I tako gubiš dobar glas što si ga imala i što ga moraš čuvati.

Koliko puta govoriš o stvarima koje ti uznemiruju duh i pune ga tricama,kojih se tada velikom mukom oslobađaš!Svega toga ne bi bilo kad bi zanala biti sabrana,,naročito kod priprave na molitvu i u samoj molitvi..

Kad bi se nakon svoji dnevnih polova i briga povukla u sebe,mogla bi lako zapaziti sve svoje počinjene pogreške.Božji glas se ne čuje u buci i duša u galami ne može doći do pametne i dobre misli.
O,kad bi ljubila potrebnu samoću i svetu povučenost,kako bi od srca blagoslivljala zidove svoje sobice.,koji te čuvaju od pogibelji svijeta.

Tada bi našla vremena i prigode da razgovaraš sama sa sobom,da sama sebe opomeneš,da ozbiljno misliš na napredak u dobru.Bolje bi vršila svoje dužnosti i savršenije bi izvršila ono što ti je naloženo,jer bi prije toga razgovarala s Bogom.

Ne možeš li uvijek biti povučena,nastoj se družiti samo sa dobrim i čestitim osobama.I ovo je neka vrsta povučenosti,jer si u društvu onih koji sigurno neće štetiti tvojoj sabranosti.Ne druži se s onima koji ne idu pravim putem!

Nasljeduj me!


Ljiljane bijeli
by kadoic


Post je objavljen 15.11.2009. u 17:52 sati.