Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrksiroki2008

Marketing

Rukometaši Širokog uvjerljivi i u derbiju protiv Livna

Image Hosted by ImageShack.us

ŠIROKI BRIJEG
– Dvorana Pecara. Gledatelja: 100. Utakmica 5. Kola rukometne lige Herceg-Bosne: Široki – Livno 36:24 (17:16). Suci: Dražen Begić i Andrija Knezović (oba Mostar).

ŠIROKI:
I. Mandić, Penavić, Marušić, Lasić 6, M. Mandić 11, Kraljević 6, Slišković 2, Šaravanja 7, Musa 1, Karačić 1, Gašpar, M. Jelić, N. Jelić 2, Draškić. Trener: Stjepan Skoko – Ćipa.

LIVNO:
N. Brnić, Krolo 3, N. Mandić 4, M. Vrdoljak 3, Brešić 2, Vukadin 1, Beljan 2, I. Vrdoljak 4, S. Brnić, Semren 4, Periša, Krželj 1, Jurkić, Markov. Trener: Diego Herceg.

Sedmerci: Široki 10 (5), Livno 7 (3).
Isključenja: Široki 9 (18 minuta), Livno 7 (14 minuta).

Image Hosted by ImageShack.us

Premda krajnji rezultat govori kako su Širokobriježani uvjerljivo savladali goste iz Livna na parketu širokobriješke dvorane to i nije izgledalo baš tako s obzirom da su gosti u 35. minuti imali minimalnu prednost, no onda je krenuo širokobriješki rukometni uragan kakav se rijetko viđa i prava je šteta što nije bilo više gledatelja, jer bi spoznali kakav rukometni talent i potencijal posjeduje ova momčad Širokog.

Image Hosted by ImageShack.us

Domaćini su odlično ušli u utakmicu i poveli 5:0, no kako se bližio kraj poluvremena gosti su polagano sustizali zaostatak, te na odmor otišli sa samo golom minusa (17:16), a početkom nastavka i poveli 18:17. Posljednju prednost na utakmici Livnjaci su imali u 35. minuti kada su vodili 20:19. Tada se kod njih dogodio nesvakidašnji zastoj, a sve razigraniji Širokobriježani su kažnjavali svaku njihovu grešku i serijom 11:1 stigli do vodstva 30:21 čime je priči bio kraj.

Image Hosted by ImageShack.us

Razbranili su se domaći vratari Mandić i Kraljević, a u završnici i Marušić, gosti su promašili čak 4 sedmerca u nizu, pogađali 3-4 puta okvir domaćeg gola, a Širokobriježani i u trenucima sa dva igrača manje istrčali dvije kontre i postigli dva gola. Na tribinama i klupi domaćih oduševljenje u tim trenucima, s druge pak strane kod Livnjaka opća konfuzija i nevjerica…

Image Hosted by ImageShack.us

Najveće vodstvo Skokina momčad imala je u završnici susreta kada je semafor pokazivao ogromnih 36:22. Gosti su ipak do kraja zabili dva gola i donekle ublažili poraz, ali bez obzira na to moglo je otpočeti veliko slavlje u redovima mlade širokobriješke momčadi koja se sada nalazi na vrhu poretka i prepuna samopouzdanja sljedećeg vikenda u novom derbiju dočekuje Rukometnu akademiju Izviđača iz Ljubuškog.

Kao uvertira ovom susretu poslužio je i sraz kadetskih sastava Širokog i Livna, a i u tom dvoboju bili su bolji domaćini, te trijumfirali sa 20:17. U posebno lijepom svijetlu kod kadeta predstavio se nezadrživi Frano Slišković, koji je postigao polovicu golova svoje momčadi.

SUSRET KADETA

ŠIROKI BRIJEG
– Dvorana Pecara. Gledatelja: 50. Igrali: Široki – Livno 20:17 (11:8). Sudac: Domagoj Ledić (Široki Brijeg).

ŠIROKI: A. Mandić, I. Ljubić, Slišković 10, M. Mandić 2, F. Zovko, Hrkać, Filipović 1, Kraljević 2, S. Zovko, Sesar 2, Ivanković, Bošnjak, H. Ljubić 3, Šakota, Galić. Trener: Mihovil Bilać.

LIVNO: Laštro, Sučić, Tabak 4, Pavlinović 6, Čuljak 6, Kajić, Đikić, Perković, Marijan, Vuković, Gelo 1, Mihaljević. Trener: Marijan Dalić.

Sedmerci: Široki 4 (4), Livno: 3 (3).
Isključenja: Široki 2 (4 minute), Livno 6 (12 minuta).

ABCportal.info (FOTO Ivan Ramić)

Post je objavljen 15.11.2009. u 10:21 sati.