Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/capljina

Marketing

Poraz košarkaša: KK Grude - HKK Čapljina Lasta 97:93

Image and video hosting by TinyPic
U 6. kolu košarkaške Premijer lige (Liga 12), HKK Čapljina Lasta je u Grudama od istoimenog domaćina poražena rezultatom 97:93 pretrpivši tako treći ovosezonski poraz...

Ni u trećem gostujućem pokušaju košarkaši HKK Čapljina Lasta nisu uspjeli doći do bodova van svoje dvorane. U Grudama je presudila loša obrana momčadi koja je u pripremama upravo u tom segmentu pokazivala zavidan napredak.

"Igrali smo katastrofalno obranu i sa toliko primljenih koševa nemaš što tražiti. Igrali smo praktično na domaćem terenu, jer smo imali veću podršku naših navijača nego domaćin svojih, što ipak nismo iskoristili" , prokomentirao je bek Čapljine Ivan Baković koji je u Grudama postigao čak 41 koš (11 - 17 iz igre, 14 - 16 slobodna bacanja), no ni to nije bilo dovoljno Čapljini za prvu gostujuću pobjedu.
Čapljinci su imali u drugoj četvrtini 10 poena prednosti, da bi to ispustili do kraja prvog dijela, koji su dobili razlikom od pola koša. Košarkaši Gruda su odlučnije ušli u drugo poluvrijeme i brzo došli čak i na 16 poena prednosti, koje gosti nisu mogli do kraja anulirati.

"Kad se pogledaju brojevi poena misli se da su obrane bile slabe, ali ću reći da je napad obje ekipe bio odličan. Prvo smo slabo otvorili utakmicu, gubili smo desetak poena razlike, da bi do kraja poluvremena taj rezultat prestigli. U trećoj četvrtini koja je odlučila utakmicu smo dobro pogađali izvan linije 6, 25 što je i odlučilo pobjednika. U tom segmentu igre smo napravili razliku. U mojoj ekipi najbolji je bio Josip Bilinovac koji je postigao 24 poena uz 13 skokova i Domagoj Pinjuh sa istim brojem poena", izjavio je trener Gruda Romeo Bilinovac.

"Gruđani su pogađali sve i imali mnogo sreće, međutim to sigurno nije opravdanje za našu lošu igru u obrani, koja je presudila. Kad primiš 97 koševa, onda stvarno ne možeš nikoga svladati", izjavio je Ivan Baković. S druge strane, mladu momčad Gruda predvodio je njihov najiskusniji igrač Domagoj Pinjuh s 24 koša, no pravi junak bio je mladi hrvatski reprezentativac Josip Bilinovac koji je skupio 24 koša i devet skokova.

6. kolo Lige 12:
HKK Grude - HKK Čapljina Lasta 97:94 (16:24, 23:16, 32:21, 26:32).
Dvorana "Bili brig" u Grudama.
Gledatelja: 750.
Suci: Aco Okuka (Kiseljak), Ante Drmić (Tomislavgrad), Vladimir Marić (Čitluk).
HKK Grude: Ćavar, Pajević 12, Pinjuh 24, Šušak 6, Jelčić 10, Bilinovac 24, Keser 8, Luburić, Barać 13, Novak.
Trener: Romeo Bilinovac.
HKK Čapljina Lasta: Radovanović 14, Raguž 4, Opančar 7, Lerić 13, Brkić 8, Galić, Jerkić 5, Baković 41, Jelčić 1, Prce, Previšić.
Trener: Ante Nazor.

Post je objavljen 15.11.2009. u 00:06 sati.