Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/capljina

Marketing

Čapljinski se express sigurno vozi tračnicama za Prvu ligu FBiH!

Image and video hosting by TinyPic
Kada bi se gledalo samo na dugu tradiciju i neke ranije (dobre) rezultate Čapljina bi danas imala nogometnog Premijerligaša. No, od te se tradicije ne živi pa je HNK Čapljina trenutno u južnoj skupini 2. nogometne lige FBIH. Ako je suditi po trenutačnom položaju na tablici i dobrom ozračju u i oko kluba Čapljina bi kao gradsko središte u narednim sezonama trebala dobiti ono što po brojnim pokazateljima i zaslužuje - u najmanju ruku nogometnog prvoligaša, a zašto ne i Premijerligaša. Već se ozbiljno krenulo ka tom cilju pa je HNK Čapljina pred osvajanjem jesenskog naslova u ovoj skupini 2. lige (dva kola prije kraja Čapljinci imaju 6 bodova prednosti nad Slogom iz Uskoplja).

Image and video hosting by TinyPic

Svi u klubu, od predsjednika do oružara a na terenu igrača i trenera, odlučni su u borbi za brzi povratak u Prvu ligu, a u čemu imaju maksimalnu potporu i konkretnu pomoć općinske vlasti na čelu sa načelnikom dr. Smiljanom Vidićem.

Uz zalaganje trenera, igrača i pomoćnog osoblja ništa manje nije odlučna ni klupska uprava koja ima razumijevanje i lokalne vlasti. Direktor HNK Čapljina je Damir Jovanović - Dama, predsjednik je Danijel Jović dok su tajnik Zdravko Pranjić, a direktor marketinga Damir Bukmir - Čiva. Predsjednik Skupštine je Mile Raguž, a Upravni odbor čine Lazar Martinović, Željko Soko, Ozrenko Matić, Ivica Mustapić, Damir Bukmir, Danijel Jović i Zdravko Pranjić.

"Svi smo složni u ocjeni da nam nije mjesto u ovoj drugoj ligi. Stoga smo ubacili u višu brzinu i očekujemo povratak u viši rang natjecanja. Zato ćemo na terenu dati sve od sebe, a raduje me činjenica da se u igri i treniranju dokazuju brojni mladi igrači uz, naravno, pomoć onih starijih i iskusnijih. I naši mlađi naraštaji postižu dobre rezultate pa je i to temelj za buduće dobre rezultate", govori nam iskusni Jusuf Čizmić, trener HNK Čapljina, nakon što je svojim igračima dao zadnje upute uoči jednog od "jačih" treninga na stadionu Bjelave u Čapljini.

Image and video hosting by TinyPic
Trener Čizmić, njegov pomoćnik Grizelj i direktor marketinga Bukmir

Uz dobru klupsku upravu te pomoć i razumijevanje sponzora i lokalne vlasti veliku dozu optimizma ulijeva i dobar igrački kadar u kojem su neki već provjereni i dokazani igrači. To su prije svega Adi Musli te Nikola Mikelini (reprezentativac BIH) i Igor Remetić (bivši igrač Branitelja i Veleža) koji je i najbolji strijelac u ovoj skupini druge lige. Svoj maksimum daju i svi drugi igrači a posebno "izgaraju" oni mlađi koje predvodi talentirani Zoran Dodig koji je i kapetan HNK Čapljina.
U redovima HNK Čapljina igrali su brojni igrači koji ostavljaju trag u hrvatskoj i brojnim drugim nogometnim ligama diljem svijeta. To su uz ostale Želimir Terkeš (sada u Zadru, a prije dvije sezone bio najbolji strijelac HNL-a), Nino Bule (sada u zagrebačkoj Lokomotivi), Mladen Bartolović, Damir Borovac, Dario Mulalić, Tomo Raguž... A tu su i brojna "starija" nogometna imena koja su na poseban način proslavila svoju Čapljinu.

"Naš nogometni express sigurno vozi tračnicama ka Prvoj ligi. Uvijek se prednost daje domaćim igračima koji već pokazuju svoj talent i ogromno htijenje na terenu. Naš klub ima tradiciju dugu 90 godina pa nam je i to dodatna obveza da se vratimo u prvoligaško društvo", složni su ocjeni pomoćni trener Zdenko Grizelj i direktor marketinga Damir Bukvić-Čiva.

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 14.11.2009. u 22:22 sati.