Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Papadopoulos i Slepička neće otići ispod milijun i 180 000 eura odštete!

Image and video hosting by TinyPicAko bi, kojim slučajem, Dimitrios Papadopoulos i Miroslav Slepička bili jako tvrdi i željeli kompletnu isplatu, Zdravko Mamić bi im onda morao isplatiti 2 milijuna i 375 tisuća eura
Službenih informacija o maksimirskom zimskom prijalaznom roku nema. Može se samo nagađati i špekulirati. Ono što svakako najviše intrigira poklonike Dinama jest mogućnost raskida ugovora sa strancima koji se nisu iskazali, odnosno nisu neophodni s obzirom da zagrebački klub na proljeće neće igrati u Europi. Te činjenice naravno ne znače da će gazda Zdravko Mamić povući takav potez, ali neki primjeri iz prošlosti dokazuju da ništa nije nemoguće. Makar se treba uzeti u obzir činjenica da su u plavom domu evoluirali, pa se čini da mijenjaju navike koje su prošlih godina bile konstanta. Najbolji primjer za to je trener Krunoslav Jurčić. Njegovi prethodnici bili su gurnuti s plavog broda nakon kratkotrajnog niza neuspjeha i krize, on je ostao. Možda će tako ostati i stranci koji bi u nekim drugim vremenima bili “pozvani na razgovor”. To se primarno odnosi na Grka Dimitriosa Papadopoulosa i Čeha Miroslava Slepičku. Ako se Mamić ipak odluči na raskid ugovora, to će ga debelo koštati. Slepička je u prosincu 2008. godine potpisao 3,5-godišnji ugovor po kojem godišnje zarađuje 300.000 eura.

Papadopoulos je pak potpisao trogodišnji ugovor ovoga ljeta s godišnjom gažom od 650.000 eura. Koliko bi strani napadači mogli otrgnuti iz Dinamove blagajne ako bi se odlučilo da se krene u sporazumni raskid? Što govore iskustva? U ožujku ove godine Izvršni odbor Modrih odlučio je raskinuti ugovore s Tomom Šokotom i Boškom Balabanom. Zaključili su odgovorni da Dinamo ima 6 napadača, te da su dvojica “veterana” previše. Ostala četvorica bili su Mandžukić, Sivonjić, Tadić i Slepička. Pregovori su trajali dosta dugo i bili su zamršeni. Obojica nisu imali isti tretman kod pregovora. Balaban je dva-tri puta bio pozivan na razgovor kod Mamića, ali je stalno odbijao njegovu ponudu. S druge strane Mamić je odbijao Šokotin zahtjev o otpremnini. Na kraju je izvršni dopredsjednik ipak popustio, pa je dvojac otišao itekako sretan i zadovoljan, Balaban je na temelju ugovora uzeo milijun eura, a Šokota 800.000. Uzeli su praktički sve, jer su im ugovori vrijedili do ljeta 2010. godine. Mamić nije cjepidlačio, pukao mu je film, pa je rekao: “Evo vam sve, samo dalje od moje kuće”. Balaban i Šokota su definitivno na vrhu ljestvice onih koji su prijevremeno raskidali ugovore s modrim klubom.

Dobar novac pokupio je i Georg Koch koji je u ljeto 2008. godine otišao jer ga više nisu željeli. Raskid ugovora Modre je koštao 400.000 eura. Nakon što je Antu Tomića optužio za rasizam, prijevremeno je raskinuo i Franc Manga Guela, dobio je 200.000 eura, dok je u ljeto ove godine na temelju raskida Mirko Hrgović zaradio 150.000 eura. Dinamo je potjerao i Dinu Drpića, ali ga je posudio Karlsruheu koji je na kraju otkupio njegov ugovor.
Bilo je primjera kad su igrači samo tražili raskid, pa im klub nije isplatio ništa. Najbolji primjer je Costa Anderson koji se od Modrih oprostio isto kad i Nowotny. Za njega je bilo previše dati onih milijun dolara na ime odštete.

Dakle, koliko bi mogli iz Dinamove blagajne “oteti” Papadopoulos i Slepička ukoliko se Dinamo odluči na raskid ugovora? Pred obojicom će još stajati 2,5 godišnji ugovori, dakle Pap bi, ako ga odradi do kraja, trebao dobiti milijun i 625 tisuća eura, dok bi Slepi morao inkasirati 750.000 eura. Ako bi bili tvrdi i željeli kompletnu isplatu, Mamić bi im morao isplatiti 2 milijuna i 375 tisuća eura! Ako bi bili kooperativni i pristali 'na pola’, onda bi Papadopoulos otišao bogatiji za 812,5 tisuća eura, a Slepička za 375 tisuća eura. U takvom raspletu, koji bi zapravo bio dobar za Dinamo, blagajna bi ostala tanja za milijun i 187,5 tisuće eura.

Dinamovi raskidi ugovora:
Boško Balaban (2009) - 1 milijun eura
Tomo Šokota (2009) - 800 tisuća eura
Jens Nowotny (2007) - 700 tisuća eura
Georg Koch (2008) - 400 tisuća eura
Franck Manga Guela (2008) - 200 tisuća eura
Mirko Hrgović (2009) - 150 tisuća eura
Anderson Costa (2007) - besplatno

Miroslav Slepička (ugovor do 2012.) - 300 tisuća eura godišnje
Dimitrios Papadopoulos (do 2012.) - 650 tisuća eura godišnje

Post je objavljen 14.11.2009. u 11:59 sati.