Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrautomanijak

Marketing

Honda Insight u Hrvatskoj


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Novi Hondin hibridni model Insight od danas je u prodaji u Hrvatskoj.
Početna cijena - 169.900 kuna.

Kao i njegov prethodnik Civic Hybrid, Insight također ima IMA (Integrated Motor Assist) sustav. Sastoji se od 1,3 litrenog SOHC i-DSI benzinskog agregata s tehnologijom VCM (Variable Cylinder Menagement) koji je primarni izvor snage električnog motora, lake i kompaktne baterije te CVT transmisije. Ta kombinacija ima snagu od 88 ks, prosječna je potrošnja 4,4 litara, a ispuh CO2 samo 101 g/km.

Dio sustava je i Eco Assist, ekološka asistencija u vožnji. Kada je uključena, opcija ECON ne samo da usklađuje rad motora i CVT-a, već usklađuje i rad klima uređaja, povećava dužinu isključenja benzinskog agregata prilikom zaustavljanja i povećava razinu regeneracijskog punjenja tijekom usporavanja. Također tijekom vožnje neprekidno obavještava vozača o tome koliko je njegov stil vožnje ekološki.

Neizbježna je usporedna i s izravnim konkurentom, Toyotinim hibridom Priusom. Osnovna je razlika u tome da Prius ima mogućnost vožnje samo na struju. Jest da se ne možete bogzna kako daleko voziti na taj način, ali ta mogućnost ipak postoji. Hondin IMA sustav je pak, kao što ime kaže, asistencija benzinskom motoru, koji se ni u jednom trenutku ne može isključiti.
Druga bitna razlika, ovaj puta u Hondinu korist, je cijena. Najjeftiniji Prius košta 209.500 kuna (s metalik bojom preko 213.300 kn).




Post je objavljen 04.11.2009. u 21:21 sati.