Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mhsvabica

Marketing

PREDBOŽIĆNA MOLBA

DRAGI MOJI ČITATELJI-PRIJATELJI,

imali li išta gore, nego da dijete svoju mamu ne može ugledati, vidjeti, pogledati...? Ima li ijednoj mami išta teže, nego da rođenom dijetetu u oči ne može gledati...?
Malom Patriku od rođenja nema očnih jabučica! :(

Image Hosted by ImageShack.us

"Zaprešić: Zbog iznimno rijetke anomalije oba oka dječaka očekuje mnogo operacija. Patrik (8 mj.) ima kapke, trepavice, čak i suzice dok plače...

U bolnici Sveti Duh nakon porođaja užasnuto sam pitala ima li moja beba oči. Vidjela sam da Patrik ne otvara kapke. Sestra mi nije smjela ništa reći, a tek drugi dan liječnik specijalist potvrdio je moje strahove. Izgubila sam mlijeko u trenu..., prisjeća se Kristina Jandriček (32) iz mjesta Kupljenski Hruševac nadomak Zaprešića.

Dok vraća uspomene, na rukama grli osmomjesečnog sinčića Patrika, rođenog s vrlo rijetkom anomalijom - potpunim nedostatkom očnih jabučica. Na klasičnom ultrazvuku ovaj se nedostatak nije vidio, a nakon rođenja dviju zdravih kćeri Kristina i suprug Dubravko (36) nisu ni pomišljali na nekakve detaljne pretrage u trudnoći.

Patrika su kao treće dijete iščekivali s posebnim veseljem, a šok zbog njegova nedostatka paralizirao je obitelj. Život im se promijenio u trenu.

- Liječnici su ovdje rekli da ništa takvo dosad nisu vidjeli. Patrik ima kapke, trepavice, čak i suzice dok plače. I očni živci su se razvili, ali nema očne jabučice - pričaju Kristina i Dubravko, koji su u lipnju odveli Patrika na operaciju u njemački Rostock.
Tamo su mu iza kapaka ugradili takozvane ekspandere, koji ne dopuštaju očnoj duplji da se sužava. Krajnji cilj je sačuvati prostor za ugradnju očnih proteza, koje bi Patrik trebao dobiti kad navrši pet godina. A dotad on svijet istražuje ručicama. Naučio je da tata Dubravko ima jaku bradu i čudi se kad napipa obrijano lice. Voli glazbu i rado se igra zvučnim igračkama.

S ovakvom anomalijom se rodi dvoje od milijun djece

Motorički je u zaostatku i još samostalno ne sjedi, ali moguće je da je uzrok tomu sljepoća.
Pomažu mu odlasci na rehabilitaciju u Mali dom, za koje HZZO, na žalost, roditeljima ne nadoknađuje putne troškove.
Oftalmolog prof. dr. Nikica Gabrić kaže da je ovakva anomalija iznimno rijetka te da se rodi dvoje takve djece na nekoliko milijuna. - Uzrok nerazvijanja jabučica može biti genetika, ali i neka virusna infekcija u trudnoći - objašnjava dr. Gabrić.

Svi koji žele pomoći malom Patriku mogu uplatiti novac na račun broj :

2360000-3114228229 u Zagrebačkoj banci.

Obitelj možete dobiti na broju telefona: 01/3394-220.
Zahvaljuju svima koji su im dosad pomogli.

Redakcija croatix.eu je kontaktirala Patrikovu mamu Kristinu i dobili smo podatke za lakšu uplatu iz inozemstva:

Zagrebačka banka
Patrik Jandriček
IBAN: HR9523600003237251731
BIC ZABAHR2X


Molim Vas, dragi moji čitatelji-prijatelji, da pomognete i ovaj put, i najmanji prilog bit će malom Patriku dobrodošao! A ukoliko baš i niste u dobroj financijskoj situaciji, MOLIM VAS, da PRENESITE ovaj post jednostavno dalje, ili preko Vašeg bloga ili putem mailova! Unaprijed Vam već od srca HVALA, jer sam uvjerena da ćete pomoći, jer sam uvjerena da će se Kristina ko ludo radovati kada stiže joj pomoć, podrška, kada dobi nadu da će i njen mali Patrik jednom imati očne jabučice ko i svako drugo dijete... Stoga, nekia Vam nije teško pomoći - ne zaboraviote: KAP PO KAP STVARA SE (HUMANITARNI) SLAP!!! I stoga: HVALA VAM, DRAGI MOJI PRIJATELJI!!!I za kraj i još jedna jesenja slika za Vas, prije nekoliko dana tek sam je slikala:

Image Hosted by ImageShack.us

Srdačne Vam pozdrave od mene, do skora, do čitanja, Vaša M.H.Švabica.

Post je objavljen 12.11.2009. u 20:08 sati.